Jokić priznava da se trenutno muči

V torek je Denver utrpel poraz proti visokoletečim Los Angeles Lakersom, ki so se po porazu z Dallasom hitro pobrali in Nuggetse premagali s 105:96. Prvi zvezdnik Denverja Nikola Jokić je imel, za svoje kriterije, vnovič večer za pozabo v katerem je dosegel 13 točk (4/12 met iz igre), 5 skokov in osem asistenc, zraven pa petkrat izgubil žogo.


»Trenutno se mučim,« za Denver Post priznava elitni srbski center. »Trener ni neumen. Žoge pač ne bo dal v roke tistemu, ki ne zadeva.«

Glede na prejšnje tekme je bil torkov večer pravzaprav še sprejemljiv. V razponu zadnjih treh srečanj je Jokič v povprečju prispeval skromnih 7,7 točk in 2,7 izgubljenih žog. Nadarjeni košarkar, ki je še lani bil v širšem krogu debate za najkoristnejšega igralca lige, trenutno hodi po trnavi poti. Kljub temu, da mu met ne uspeva verjame, da lahko igralcem pomaga na vseh ostalih področjih.

»Nikoli si nisem mislil da se bom mučil, toda trenutno se. Enostavno ne zadanem. Tako pač je. Takrat ko ne zadevam mislim, da lahko na igro še vedno vplivam na drug način.«

Jokić se bo moral prej ko slej spomniti, da je navsezadnje prvi mož ekipe in Denverjev prvi superzvezdnik. Kljub slabši strelski predstavi se iz tekmo v tekmo sicer še vedno vidi njegova genialnost, sploh pri izvrstnem pregledu nad igro. Toda nedvomno soigralci od njega potrebujejo kvalitetnejšo ofenzivo, če se želijo vrniti med glavne favorite za šampionski prstan.

Sorodne objave