Visok poraz Dallasa, ob slabem strelskem večeru Dončića #video

Dallas Mavericksi, ki so v zadnjem času, na čelu z Luko Dončićem, kazali odlične predstave tokrat niso bili dorasli Los Angeles Clippersom (114-99). Slovenski čudežni deček se je ustavil pri 22 točkah, 8 skokih in 6 asistencah.


V oči bode zlasti katastrofalen Dončićev met za tri točke (0/8), ob ostrem pokrivanju v American Airlines Centru, pa je do točk prihajal predvsem preko linije prostih metov. Frustracije ob zanj nekoliko slabški predstavi, glede na letošnje sezonsko povprečje, so se kazale tudi v večjem številu prekrškov. Luka je imel namreč sredi tretje četrtine že štiri osebne napake.

Če domačim ni stekel met, pa bi enako težko trdili za Clipperse. V prvi četrtini je, ob kar štirih zadetih trojkah, blestel Paul George, s 14 točkami (na koncu 26). Uvodno četrtino so gostje dobili z 27-34, v še višjo predstavo pa so Kalifornijci premaknili v naslednjih 12 minutah igre. Tokrat so se razigrali Kawhi Leonard (28) in rezervisti in ob prvem polčasu je prednost Los Angeles Clippersov znašala že +16 (46-62). Zaostanek je ob zvoku sirene s spektakularno trojko iz sredine nekoliko omilil Kristaps Porzingis.

Na žalost Rica Carlisla in navijačev Mavericksov, pa s 15 točkami in 31% metom iz igre tudi Latvijec ni bil pri metu. Luki ni steklo niti v tretji in zadnji četrtini, posledično pa je v drugem polčasu nekoliko več priložnosti dobil J. J. Barea, ki je zbral skupno 12 točk.

Dallasu je tokrat nekoliko manjkal razpoloženi Luka Dončić, ki je letvico v tej sezoni postavil tako visoko, da razmerje točk, skokov in podaj, ki znaša 22, 8, 6, celo dojemamo kot slabo. Kljub porazu imajo Mavericksi še vedno dobro izhodišče na Zahodu, kjer so trenutno četrti.

Nov izziv za Dallas bo na vrsti že v soboto proti Phoenix Sunsem.

https://youtu.be/u4CeqAa1SIA

Foto: Bleacher Report

Sorodne objave