VIDEO: Luka Dončić ponovno blestel in navdušil navijače

Moštvo Dallas Mavericks je odigralo še tretje srečanje NBA predsezone. Tokrat so se pomerili z Milwaukee Bucksi in klonili s 118:111.


To je bila za Luko Dončića in soigralce prva letošnja domača tekma. Tudi tokrat je slovenski matador prikazal nekaj izredno lepih potez, a Teličkom žal ni uspelo priti do zmage, tako da nanjo v letošnji predsezoni še čakajo.

Že takoj na pričetku tekme je Luka s čudovito značilno potezo znova pokazal, zakaj je ljubljenec navijačev celotnega sveta (lahko si jo ogledate na spodnji povezavi).

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=YRqNYwbdabM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2R7MzOFWzeQMl4zAcBXHURQKhkaD4ePjA-UXAREG5KQwSO8g7e8I8eJUY
Tekmo je v rezultatskem smislu prelomila predvsem slaba serija v Mavericksov v drugi četrtini, ko so v nekem obdobju iz igre metali le 2/22. Toda kmalu zatem je na sceno stopil Dončić in zapored zadel kar tri trojke (video spodaj) ter ekipo pred polčasom znova vrnil v igro (61:55). Nerešljiva uganka v prvem polčasu je bil odlični Giannis Antetokounmpo, ki je že do odmora dosegel kar 27 točk.

https://www.youtube.com/watch?v=TFVw8Mm0SMQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1zRSrtSS4kcdXZsNHSh6s_5X9_aZx79NaXJ6IJF9HkRNTocBrPyqQVkGA

V drugem polčasu so priložnost za igro dobili predvsem košarkarji iz klopi, Dallasu pa do konca ni uspelo preobrniti rezultata, tako da je končni izid znašal 118:111 v korist Bucksov. Dončić je tekmo končal pri 27 točkah in 7 skokih, odlično pa se je v nasprotju s predhodno tekmo odrezal na črti prostih metov, saj je zgrešil le enkrat iz 11 poskusov. Dobro tekmo je imel tudi Boban Marjanović, ki je dosegel 16 točk, nekoliko pa je razočaral Latvijski zvezdnik Kristaps Porzingis.

Pred začetkom sezone bo Dallas odigral še dve močni srečanji. Naprej se bodo pomerili z Oklahomo, za konec pa jih čakajo še Los Angeles Clippersi, ki spadajo med glavne favorite za osvojitev naslova prvakov.

Foto: NBA

Sorodne objave