Rudy Gobert postal francoski igralec leta

Center ekipe Utah Jazz, Rudy Gobert je dobitnik prestižne nagrade Alaina Gillesa, s čimer je postal najboljši francoski igralec leta 2019.


Francoska košarkarska zveza (FFBB) je oznanila, da je dobitnik nagrade Alaina Gillesa za leto 2019 postal odlični franoski center Rudy Gobert. Ta vsakoletna nagrada ni vezana na spol športnka in jo prav tako, kot košarkarji lahko osvojijo tudi košarkarice. Gobert je v pretekli sezoni osvojil že drugo zaporedno nagrado za najboljšega obrambnega igralca lige NBA, velik delež pa je prispeval tudi k bronasti medalji, ki jo je Francija osvojila na letošnjem svetovnem prvenstvu (izjemno je odigral predvsem v četrtfinalu, ko so Francozi izločili favorizirane Američane).

S to nagrado je tako nasledil lanskoletnega zmagovalca Fabiena Causeruja, v glasovanju pa je prejel 114 točk. Zmagovalec v letih 2015 in 2016, Nando De Colo, se je uvrstil na drugo mesto s 86 točkami, sledil pa je Evan Fournier s 75 točkami na tretjem. Predstavnici ženske reprezentance Sandrine Gruda in Marine Johannes sta bili precej daleč od najvišjih mest s osvojenimi 57 in 15 točkami.

Foto: FIBA.BASKETBALL

Sorodne objave