VIDEO: Gregor Glas blestel na debiju v 2. ABA ligi

Mladi slovenski reprezentant Gregor Glas je odlično debitiral za srbski Dynamic v 2. ABA ligi.


Pričakovalo se je, da bo derbi med Dynamicom in Novim Pazarjem postregel z izredno zanimivim in izenačenim obračunom, a so se domači odločili, da temu ne bo tako. Dynamic je tako presenetljivo lahko prišel do druge letošnje zmage v 2. ABA ligi. Boljši so bili od prve pa skoraj do zadnje minute srečanja. Pazarju je v prvem polčasu še uspevalo ostajati na sprejemljivi razliki v okolici 10 točk, v drugem delu pa je Dynamic dal v še eno prestavo višje in tretjo četrtino dobil z 24:9. V tistem trenutku je obstajalo le še vprašanje, koliko bo razlika znašala na koncu. Domači so največ povedli za 26, na koncu pa nekoliko popustili in tekma se je končala z 87:70.

Najboljši igralec srečanja je bil Dušan Beslać, ki je za zmagovalce dosegel 20 točk in devet skokov. V regionalnem tekmovanju je svoj debi dočakal tudi Gregor Glas, ki je takoj zablestel. V statistiko je zabeležil 18 točk, štiri skoke, štiri podaje in tri ukradene žoge, še pred koncem prvega polčasa pa je zadel štiri trojke iz štirih poskusov.

Njegove poteze si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Miro Alilović, trener Dynamica:

“Vedeli smo, da je Pazar izkušena ekipa, ki igra napadalno. Naša kolektivna obramba in kontrola skoka sta prevesili tehtnico v tej tekmi. V zadnji četrtini smo padli in imeli probleme pri prenosu žoge, ampak smo se uspeli umiriti in tekmo pripeljati do konca.”

Oliver Popović, trener Novega Pazarja:

“Čestitke Dynamicu za zasluženo zmago. Ni nas bilo na terenu v drugi in tretji četrtini in to je odločilo rezultat. Brez koncentracije v obrambi in slaba realizacija v napadu sta odločili zmagovalca. Usmerjeni smo že k prihodnjim izzivom, Dynamicu pa želim veliko sreče v nadaljevanju tekmovanja.”

Foto: Dynamic VIP PAY/Nikola Milinković

Sorodne objave