Dončić igralec z največjo posestjo v celotnem NBA!

V uvodnem delu NBA sezone statistika še enkrat več pripada Luki Dončiću. Po zadnjih podatkih se je od 23. oktobra pa do noči čarovnic Luka na parketu največkrat dotaknil žoge, kar priča o njegovi veliki vlogi pri Dallasu.


V dani statistični kategoriji Dončić trenutno prehiteva tudi imena kot so LeBron James, Giannis Antetokoumnpo in James Harden. V povprečju se je slovenski mladenič žoge dotaknil kar 104-krat na tekmo, drugi je Kyle Lowry (Toronto) s 97,4 dotiki, tretji Ben Simmons (93,5), četrti pa LeBron z 92,3 dotiki na tekmo.

Ne samo to, Dončić ima okroglo usnje tudi največ v svoji posesti, kar 9,3 minute na tekmo. Lani je imel takšno povprečje Harden, kasnejši MVP, ki je trenutno na drugem mestu s 7,9 minute posesti. Številke pričajo o tem, da dandanes nihče nima tako veliko vloge na parketu kot Luka, kar samo kaže na to kako velik napredek je uspel slovenskemu košarkarju.

V prejšnji sezoni je imel Dončić žogo v posesti 6,5 minute, kar ga je uvrščalo na 9. mesto v ligi, dotaknil pa se je je 84-krat na srečanje, s čimer je bil 10. košarkar z največ dotiki.

Foto: The Smoking Cuban

Sorodne objave