Veteran izpušča svetovno prvenstvo zaradi spora z zdravniki

Dominikanska republika bo svetovno prvenstvo na Kitajskem odigrala brez izkušenega organizatorja igre.


31-letni Edgar Sosa, član francoskega prvoligaša BCM Gravelines-Dunkerque, je tako včeraj zapustil reprezentančne priprave. Kot razlog je navedel spor s ekipnimi zdravniki, saj naj mu ti ne bi dovolili trenirati s bandažo na poškodovanem gležnju. Na socialnih omrežjih je izrazil začudenje, da se je moral po 8 letih igranja za reprezentanco soočiti s tako banalno zadevo. Kljub vsemu je soigralcem zaželel veliko uspeha na prvenstvu.

Dominikanska republika bo nastopila v skupini G, skupaj z Francijo, Nemčijo in Jordanijo. Že zaradi predhodnjih odpovedi prveh dveh zvezdnikov Karla Anthonya Townsa in Ala Horforda bodo potrebovali precej sreče, če se bodo želeli zavihteti na prvi dve mesti, ki še vodita v izločilne boje.

Filipini brez branilca Cleveland Cavaliersov

FIBA je odločila, da Jordanu Clarksonu, ki ima dvojno državljanstvo (Filipini in ZDA) ne bo podelila statusa domačega igralca, tako da bi na prvenstvu lahko nastopil le kot naturaliziran. Clarkson je ekipo tako že zapustil in pričel priprave na novo sezono v ligi NBA, saj ima vsaka reprezentanca lahko le enega takšnega igralca, za Filipine pa kot naturaliziran nastopa Andray Blatche, nekdanji košarkar Washington Wizardsov.

Foto: Guliver

Sorodne objave