V vrste Trotov se seli tudi Butala

Na socialnih omrežjih so danes iz Žoltastih Trotov sporočili, da bo prihodnjo sezono njihov dres nosil tudi Nejc Butala.


26-letni Nejc Butala, ki prihaja iz Semiča, je tako tretja letošnja okrepitev novomeškega kluba. Belokranjec je vso svojo kariero preživel pri Kolpi iz Črnomlja, s katero je pet sezon odigral tudi v drugoligaški konkurenci. Po izpadu Kolpe je zadnji dve leti pridno polnil tretjoligaške koše, zdaj pa se bo ponovno meril na višjem nivoju, kjer je v preteklosti že blestel. Najboljše predstave je 195 cm visoki branilec kazal v sezoni 2016-17, ko je na tekmo povprečno dosegal kar 17,7 točk, temu pa dodal še 3,5 skoka in 2,7 podaje.

Nejc Butala, KK Troti:
Ta sezona bo zame nekaj novega, kajti prvič bom nastopil v dresu kluba, ki ni moj matični klub. Ekipa je odlična in zelo se že veselim začetka priprav. Moj osebni cilj je dati na vsaki tekmi svoj maksimum in pa kar se da dobro vklopit v sistem igre in trenerjeve zamislice.

Luka Mittag, trener Trotov:
Belokranjec Nejc Butala je nekdo, za katerega sem siguren, da se bo v rumeno ekipo s košarkarske in osebnostne strani vklopil izjemno hitro. Obiskovalci tekem na Livadi ga boste prepoznali po izjemnem metu z razdalje, zagotovo pa nam lahko pomaga tudi v drugih segmentih igre. Poleg dobrodošlice Nejcu izrekam zahvalo v KK Kolpa, da so Nejca vzgojili v super človeka in odličnega košarkarja. Cenimo njihov kolektiv in njihovo pripravljenost pomagati mlademu košarkarju.

Foto: KK Žoltasti Troti/Facebook

Sorodne objave