V Dallasu ustreljen nekdanji NBAjevec

Ameriški mediji poročajo, da je bil v ponedeljek zjutraj v okolici Dallasa ustreljen Andre Emmett, nekdanji igralec Memphis Grizzliesov in New Jersey Netsov.


37-letni Andre Emmett se je kalil na univerzi Texas Tech, ki je tudi oznanila novico o Emmettovi smrti. Emmett je sicer najboljši strelec univerze vseh časov, za njo pa je nastopal v letih 2000-04 pod taktirko trenerja Bobbyja Knighta.

Glede na poročilo policijskega oddelka v Dallsu naj bi okoli pol tretje ure zjutraj do Emmeta pristopila dva neznanca. Košarkar je sedel v avtomobilu na posestvu, ki je bilo v njegovi lasti. Sledil naj bi prepir in strelski obračun v katerem je bil Emmett ustreljen, nato pa je zbežal. Sosed je o streljanju obvestil policijo, Emmett je bil prepeljan v bolnišnico, kjer pa ga niso uspeli rešiti, saj je tam umrl.

Emmet je bil sicer kot 35. izbran na naboru leta 2004 s strani Seattle Supersonicsov. Poleg udejstvovanja v ligi NBA, je igral še na Kitajskem, v Libanonu, v Mehiki in v Portoriku. Zadnji dve leti je nastopal v novoustanovljeni ligi BIG3, kjer se igra košarka treh proti trem, med njenimi ustanovitelji pa je tudi raper Ice Cube.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave