Kako Dallas ne bo izpustil Luke Dončića

Pri Dallas Mavericksih bodo pričakovano izkoristili pogodbeno možnost z Luko Dončićem in z njim podaljšali sodelovanje vsaj še za sezono 2020/21. V tem obdobju bi moral Luka po vseh pravilih že dobiti 8 milijonov dolarjev na leto, dolgoročno pa so zaslužki še toliko večji.


Luka je v minuli sezoni več kot prepričal Dallas, še več, vse bolj je jasno, da se bo renovacija ekipe gradila okoli njega, večina pa ga ima tudi za svetlo prihodnost kluba. Odjeknila je torej pričakovana novica, da bo Dallas izkoristil pogodbeno možnost in slovenskega košarkarja v svojih vrstah zadržal tudi v sezoni 2020/21. Glede na upe, ki jih Telički polagajo vanj, pa gre pričakovati, da bodo podobno možnost želeli izkoristiti tudi v obdobju 2021/22.

V sezoni, ki je le še slab mesec oddaljena od otvoritvene tekme, bo Luka zaslužil 7,7 milijinov dolarjev. V sezoni 2020/21 že osem milijonov, leto zatem pa bi moral preseči mejo desetih milijonov dolarjev. Najbolj zanimivo bo leta 2022, ko bo Dončićev status bolj negotov, saj se bo lahko pogajal za novo pogodbo. Vseeno pa gre pričakovati, da bo Dallas za čudežnega dečka iz Ljubljane pri dogovarjanju dobro vnovčil prednostno pravico.

Sorodne objave