Uroš Slokar bo nadaljeval kariero

Tudi v letošnji sezoni bo nekdanji slovenski reprezentant Uroš Slokar igral v prvi švicarski ligi za SAM Basket Massagno.


Uroš Slokar  je zagotovo ime, ki je poznano večini slovenskih košarkarskih navdušencev. Svojo košarkarsko pot je pričel na Kodeljevem, pri Slovanu, ki je nekoč veljal za valilnico talentov. Od tam se je podal v Italijo k takrat slovitemu Benetton Trevisu, kjer se je še dodatno izkazal in bil nato leta 2005 na NBA naboru kot 58. izbran s strani Toronto Raptorsev. Onstran luže je odšel leto kasneje, vendar se v ligi NBA ni znašel in odigral le 20 tekem v dresu kanadskega moštva. Sledila je vrnitev v Evropo, kjer je v naslednjih letih menjal precej klubov, pri čemer je nekaj sezon odigral tudi v Evroligi.

Uroš je bil tudi dolgoletni član slovenske reprezentance. Od 2005 pa do 2015 je nosil dres izbrane vrste na vseh velikih tekmovanjih, na katere se je Slovenija uvrstila, največji uspeh pa je z reprezentanco dosegel na evropskem prvenstvu leta 2009, ko so naši za las izgubili medaljo in osvojili končno 4. mesto.

Leta 2018 se je nato na začetku leta pridružil klubu iz majhnega mesteca Massagno, ki leži čisto na jugu Švice. V lanski sezoni je na tekmo povprečno dosegal 6,5 točk in 5,1 skokov, z moštvom pa je izpadel že v četrtfinalu končnice švicarske lige.

 

Seznam dosedanjih klubov:

Slovan Ljubljana

BenettonTreviso

Snaidero Udine

Toronto Raptors

Triumph Lyubertsy

Fortitudo Bologna

Union Olimpija

Montepaschi Siena

Assignia Manresa

Virtus Roma

Gran Canaria

Alba Berlin

Estudiantes

Baloncesto Sevilla

Juvecaserta Basket

Pallacanestro Cantu

 

Foto: KZS/www.alesfevzer.com

Sorodne objave