Uradno: Jaka Blažič se vrača v Ljubljano

Nov dan in nov evropski prvak v vrstah Cedevite Olimpije. Jaka Blažič, ki je v dresu zmajev igral že v letih 2011-2013, je sedaj podpisal dvoletno pogodbo.


Vodstvo Cedevite Olimpije zaenkrat drži besedo, saj je Jaka Blažič že peti igralec s slovenskim potnim listom, ki je to poletje prišel v Ljubljano. Blažič je sicer otrok Triglava, od koder se je leta 2009 podal k ljubljanskemu Slovanu, kjer je prebil 2 leti. Nato so ga pripeljali v takratno Union Olimpijo, kjer je prebil dve sezoni. V svoji drugi sezoni v Stožicah je bil že med nosilci igre, saj je v Evroligi dosegal povprečje 12,4 točke na tekmo.

Dobre igre so mu prinesle prestop v Crveno Zvezdo, kjer zaradi svoje borbenosti postal ljubljenec domačih navijačev. Tudi tu se je zadržal dve leti, v sezoni 2014/15 je z rdeče-belimi postal tudi prvak lige ABA. Sledil je prestop v Španijo, kjer je nosil dres Baskonie in Andore, lani pa mu je uspel veliki met, ko je podpisal za Barcelono. V Kataloniji sicer ni igral veliko, v ligi Endesa je beležil 5,6 točke, 2,4 skoka in 0,8 podaje v 13,3 minutah igre. V Evroligi je na 27 odigranih tekmah v povprečju dosegal 5,2 točki, 2,3 skoka in 0,7 podaje.

Za slovensko reprezentanco igra od leta 2012, z njo je uspeh kariere dosegel leta 2017, ob osvojitvi naslova evropskega prvaka.

“Izredno veseli in ponosni smo, da se v vrste Cedevite Olimpije vrača Jaka Blažič. Jaka je kot mladenič prišel v Ljubljano, nato pa iz nje odšel in pustil svoj pečat v številnih velikih evropskih klubih, leta 2017 pa bil tudi del slovenske košarkarske pravljice. V dres Zmajev se Blažič vrača kot izoblikovan igralec, ki ima še prostor za napredek, in verjamem, da se bo s svojim načinom igre zelo dobro ujel v naše moštvo,” je povedal športni direktor Sani Bečirović. Svojo prvo izjavo je za spletno stran Olimpije podal tudi Blažič. “Občutki ob vrnitvi so dobri. Vesel sem, da se po šestih sezonah vračam v Ljubljano. Upam pa, da bodo občutki ob koncu sezone še boljši. Pogodbo je lahko podpisati, a še bolj pomembno je na igrišču pokazati pravo stvar,” je bil jedrnat 29-letni branilec.

Igralski kader Cedevite Olimpije tako počasi dobiva rep in glavo, v naslednjih dneh pa gre pričakovati še kakšno okrepitev, predvsem pod košem.

Sorodne objave