Blažič ob prihodu v Ljubljano: “Na evropskem prvenstvu smo videli, kako pomembna je prava kemija v zmagovalnih moštvih”

Jaka Blažič je ena največjih okrepitev Cedevite Olimpije v tem poletju. Na Jesenicah rojeni 29-letnik je v Stožicah nazadnje igral pred šestimi leti, v Ljubljano pa se vrača poln optimizma.


Blažič je že tretji zlati reprezentant, ki je podpisal za ljubljansko Olimpijo. Uspeh iz leta 2017 je v njegovi glavi še kako živ in v zeleno-belem dresu bo iskal prav te občutke. “Ravno na evropskem prvenstvu smo videli, kako pomembna je prava kemija v zmagovalnih moštvih. To bomo poskusili ustvariti tudi v Ljubljani, to je naš načrt, o katerem smo veliko razpravljali v zadnjih dveh ali treh tednih. Verjamem, da bomo uspeli skupaj ustvariti pravo kemijo v moštvu. Zagotovo je to najpomembnejša stvar, če želimo dosegati dobre rezultate,” je o pomembnosti ekipnega duha povedal Blažič. Prva gotovo mu bo pomoč, da bosta ob njem še dva zlata reprezentanta, Edo Murić in Saša Zagorac.

“Vse nas krasi ta nepopustljivost. Zagotovo bo v sezoni prišlo tudi do trenutkov, ko nam stvari ne bodo šle po načrtih, verjamem pa, da bomo v takih trenutkih prav zaradi tega karakterja lahko obrnili zgodbo nazaj na pravo pot. Ravno ta nepopustljivost nas bo krasila skozi celotno sezono. Obljubim lahko pravo energijo in zagnanost na vsaki tekmi, verjamem pa, da bodo tudi rezultati zato pravi,” je za spletno stran Cedevite Olimpije povedal Blažič. Spregovoril je tudi o ciljih v prihajajoči sezoni. “Ti so vedno visoki. Verjamem, da tudi vodstvo kluba od nas pričakuje veliko, zato smo se zbrali tu, skupaj z ostalimi kakovostnimi igralci, ki so okrepili moštvo. V ligi ABA bomo ciljali na končnico, v Evropskem pokalu pa bomo šli korak za korakom in poskušali doseči največ. Prepričan sem, da to lahko postane res uspešna zgodba.”

Olimpija je še za čas, ko je moštvo igralo v Tivoliju slovela po izjemnih navijačih. Te so klubu ob strani stali tudi v prvih “Stožiških” letih, nato pa je navijaška kultura v ljubljanski košarki zamrla. Tega se zaveda tudi Blažič, ki pa upa, da se bo ljubljanska publika počasi vrnila v dvorano. “V zadnjih letih je pravo navijaštvo v Stožicah nekoliko zamrlo, zato upam, da se bodo navijači začeli vračati na tekme in da nas bodo spodbujali. Vse skupaj pozivam, naj nas spodbujajo od samega začetka, jaz pa jim obljubljam, da bomo dali vse od sebe, da v Ljubljano spet vrnemo dobro košarko.”

Sorodne objave