Tudi Cedevita junior vendarle kar v prvi hrvaški ligi?

Velika združitev zagrebške Cedevite in ljubljanske Olimpije, ki se je pričela v zgodnjih poletnih mesecih je premagala vse formalne ovire. Novonastala Cedevita Olimpija je pridobila licence za nastopanje v vseh želenih tekmovanjih. Kljub lanskemu izpadu Olimpije iz lige ABA, je spojitev s Cedevito Ljubljančanom prinesla abaligaški status tudi v novi sezoni, poleg tega pa bo Cedevita Olimpija nastopala še v EuroCupu in slovenskem državnem prvenstvu. Sedaj se s podobnimi koraki “združevanja” spogleduje še Cedevita junior.


Ekipa Cedevita junior je nekakšen preostanek KK Cedevite Zagreb v hrvaški prestolnici. V Cedeviti junior naj bi nastopal podmladek moštva Cedevita Olimpija in bil lociran v Zagrebu. Kot nasledniki odhajajočega moštva, pa so se pri Cedeviti junior že srečali s prvimi težavami. Hrvaška košarkarska zveza jim namreč ni odobrila nastopanja v prvi hrvaški ligi. Kot novo nastala ekipa bi morali s svojim nastopanjem pričeti na najnižji stopnici hrvaške klubske košarke.

Očitno pa se zna zgoditi, da bodo predstavniki zagrebškega kluba vendarle našli rešitev kako bi nova ekipa že v naslednji sezoni nastopala na prvoligaškem parketu. Direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec je namreč za hrvaški nacionalni radio povedal, da so trenutno v pogovorih z enim od aktualnih hrvaških prvoligašev. Pogovori naj bi znova potekali glede združitve, tokrat dveh hrvaški klubov, kar bi moštvu, ki se trenutno imenuje Cedevita junior tako omogočilo želeno igranje v prvi ligi. Zaenkrat še ni znano za kateri klub gre. Trenutni seznam hrvaških prvoligašev: Alkar, Cibona, Dubrava, Gorica, Hermes Analitica, Sonik Puntamika, Split, Šibenik, Škrljevo, Vrijednosnice Osijek, Zadar.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave