Aleksandar Lazić po prestopu k Primorski: “Pritisk pri Olimpiji je zagotovo čutiti”

Aleksandar Lazić je v lanski sezoni nosil dres Petrol Olimpije, med prestopnim rokom pa se je preselil v Koper k Primorski. Kot je povedal v intervjuju za Sportal možnosti za obstanek v Ljubljani po spojitvi Olimpije in Cedevite ni imel, je pa zadovoljen z delom pri Primorski in novimi izkušnjami, ki jih tam pridobiva. 


23-letnik iz Bosne in Hercegovine je bil član Olimpije skupno štiri sezone. Najprej v letih 2012-2015, nato ga je ljubljanski klub posodil k Slovanu in Škofji Loki, pred vrnitvijo v Stožice pa je igral še za beograjski Dynamic in Mego. Lansko leto se je vrnil v slovensko prestolnico, sezono pa je označil kot zelo naporno. Petrol Olimpiji namreč po velikih pričakovanjih ni uspel niti obstanek v ligi ABA, niti jim ni uspelo osvojiti domačega prvenstva, kjer jih je ugnala Primorska.

Prav Primorska je nova destinacija v karieri Aleksandra Lazića, ki je z izbiro zadovoljen. “Mislim, da sem izbral najboljši možen klub za moj nadaljnji razvoj,” je dejal Lazić, ki je bil ena izmed štirih okrepitev slovenskega državnega prvaka. “Pri Olimpiji sem imel novo izkušnjo. Veliko tekem sem odigral. Zame je bilo to nekaj novega. Veliko padcev smo imeli,” se pretekle sezone spominja Lazić. Dotaknil se je tudi pritiska v ljubljanskem moštvu za katerega pravi, da je še kako prisoten. “Zagotovo ga je čutiti. Zlasti na koncu, ko se je odločalo, ali bomo ostali v ligi ABA ali ne. Sezona je bila težka.”

Lahkih tekem ne bo

Kljub težki sezoni pri Olimpiji, Lazić podpira zgodbo, ki se v Ljubljani odvija sedaj. “Za Olimpijo je dobro, da se je združila. Želim ji vse najboljše,” pravi Lazić, ki je obenem že zazrt v novo sezono in novo zgodbo, ki jo bo pisal v dresu Kopra Primorske. “Mislim, da je Koper Primorska najboljši možen klub za moj nadaljnji razvoj.” Zadovoljen je s tudi svojim novim trenerjem Jurico Golemcem. “Z Jurico je lepo sodelovati. Pri njem dobivam nove informacije, izkušnje. Sam se trudim po najboljših možnih močeh, da bi napredoval.”

Lazić ima že kar nekaj izkušenj z ligo ABA, ki morda manjkajo njegovim soigralcem, ki so lani igrali še v drugorazredni izvedbi istega tekmovanja. Zaveda se, da novincev v tekmovanju ne čaka lahka naloga. “Zavedamo se, da ne bo lahkih tekem. Vsake se bomo morali lotiti maksimalno zavzeto in iti korak za korakom. Tako je v košarki. V ligi ABA bo še težje, ker so se ekipe okrepile,” je še povedal košarkar rojen v Miličih, v Republiki Srbski.

Poleg Lazića so Primorsko to poletje okrepili še Stephen Holt, Žiga Dimec in Nejc Barič.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: ABA liga

Sorodne objave