Troti do prvega mesta po rednem delu

V kultni mariborski dvorani Tabor smo v soboto zvečer lahko spremljali obračun med domačim Branikom in Troti, ki so si že pred zadnjim krogom zagotovili prvo mesto po rednem delu. Favorizirani gostje so tekmo odprli nekoliko zaspano in dopustili Braniku, da si je v uvodnih minutah priigral nekaj točk prednosti (17:9). Novomeščani so v nadaljevanju vendarle dali v nekoliko višjo prestavo, odprlo se jim je tudi v napadu in na začetku druge četrtine po trojki Jake Klobučarja prvič na tekmi tudi povedli (21:22). Moštvi sta se v nadaljevanju izmenjevali v vodstvu, na odmor pa so s prednostjo vendarle odšli Troti, ki so bili v prvi polovici igre boljši za dve točki (40:42).


Troti so odlično odprli drugi polčas in po seriji 18:2 v 25. minuti tekme povedli s konkretno prednostjo 18 točk (42:60). Temu so sledile minute Mariborčanov, ki so z veliko želje prihajali tudi do treh poskusov v enem napadu, pred zadnjo četrtino pa so po trojki Žige Tratnika iz svoje polovice razliko znižali na osem točk (55:63). Troti so v nadaljevanju ponovno dvignili nivo svoje igre in si še pred zaključkom tekme nabrali prednost, ki je zadostovala za mirno končnico.

Najboljši strelec tekme je bil mladi Jaka Klobučar, ki se je ustavil pri 21 točkah in osmih skokih. Dvomestno število točk sta pri Trotih še dosegla Domen Janc (11) in Luka Nikolič (10). Pri domačih je bil prvi strelec s 14 točkami že prej omenjeni Žiga Tratnik, 13 točk, pet skokov in štiri asistence pa je dodal Jakob Gajšek.

AKK Branik – Troti 69:83 (19:16, 21:26, 15:21, 14:20)

Sorodne objave