Litija po porazu naletela na Ilirijo

V večernem terminu je bila v Škofji Loki odigrana tekma med domačim LTH Castingsom in Litijo, ki je dala končne odgovore o parih v četrtfinalu 2. SKL. Po precej izenačenem in napadalno učinkovitem začetku so pobudo v drugi četrtini prevzeli gostujoči košarkarji Litije, ki so si z ekipno razporejenim strelskim učinkom do polčasa priigrali 10 točk prednosti (38:48).


Začetek drugega polčasa je bil nato popolnoma v znamenju Škofjeločanov, ki so hitro ponovno tudi izenačili in povedli, toda pred zadnjo četrtino so za eno točko še vedno vendarle vodili Litijčani. Toda podobno kot v tretji četrtini, so v tudi zadnjih desetih minutah na terenu prevladovali domači, ki so v končnici tekmo tudi zanesljivo dobili. S tem je Litija po rednem delu osvojila končno sedmo mesto in določila, kdo se bo s kom pomeril še v dveh drugih četrtfinalnih dvobojih (z zmago bi se Litija povzpela na peto mesto). Litijo zdaj v boju na izločanje čaka Ilirija, LTH Castings se bo poskušal v polfinale uvrstiti preko Portoroža, Ljubljana se bo merila s Postojno, Troti pa bodo ponovno v vlogi favorita proti Braniku.

Prvo ime obračuna je bil tokrat Matic Vesel, ki je za zmagovalce dosegel 19 točk in ob tem podelil še dve blokadi. S 14 točkami in štirimi asistencami se je pri domačih izkazal tudi Anže Zdolšek. Litija je bila tokrat brez izrazito izstopajočega strelca, največ, 15 točk, pa je dosegel Luka Novak.

LTH Castings – Litija 79:69 (26:24, 12:24, 22:13, 19:8)

Sorodne objave