Trae Young pozna razloge za uspeh Luke Dončića

Trae Young predstavlja enega največjih rivalov Luke Dončića. Čeprav dvojico krasi medsebojno spoštovanje, pa ju bo nabor iz leta 2018 povezoval njuno celotno kariero. Prvi zvezdni Atlanta Hawksew je v podcastu All the Smoke spregovoril o hitrem vzponu Dončiča in njegovem vplivu na Maverickse v slabih dveh letih.


Po Youngovem mnenju se je Dončić na ligo NBA privadil brez večjih težav, saj gre za zelo pametnega igralca, ki igra profesionalno košarko že od malih nog. “On je res zelo pameten igralec. Mislim, da ga je igranje v Evropi, proti odraslim košarkarjem res pripravilo na prihod v NBA, kjer že pri mladih letih pustil velik vtis. To je lepo videti. Zelo pameten igralec je,” ponovil Young, ki ima tudi sam odlično sezono pri Atlanti. Do suspenza lige NBA zaradi virusa COVID-19 je bil celo četrti strelec lige NBA z 29,6 točke na tekmo.

Young in Dončić sta bila na naboru leta 2018 zamenjana v kupčiji Mavsev in Hawksow. Na začetku je so navijači Atlante vodstvo franšize obsojali zaradi takšne odločitve, kasneje pa je tudi 21-letni Američan pokazal svojo kvaliteto in letos skupaj z Dončićem zaigral na tekmi All-star.

Foto: Basketball forever

Sorodne objave