Toronto odgriznil prvo glavo Golden Stateu

Na prvi tekmi velikega finala lige NBA je Toronto na domačem terenu ugnal aktualne prvake Golden State. Presežna vrednost pri Raptorsih je bil odlični Pascal Siakam, ki je bojevnikom nasul 32 točk.


Toronto je od začetka pokazal kdo je gospodar Scotiabank arene. Ekipa, ki slovi po najboljših predstavah pred domačimi gledalci je znova pokazala čvrsto in zrelo igro. Do odmora so si priigrali dvomestno prednost, gostom pa so v začetku zadnje četrtine še zadnjič pustili, da se približajo na -3 (90:87). Na krilih kanadskega ljudstva so nato z delnim rezultatom 10:1 prišli do odločilne prednosti in vzeli prvo tekmo tekmo finala.

Bojevnikom se je prvič kolcalo po Durantu

Po tem ko so s štirimi zaporednimi zmagami pometli s Portlandom, je Golden State samozavestno stopil v finale vedoč, da ne bo mogel računati na prvega zvezdnika ekipe. Danes se je po petih dobljenih tekmah le poznala Durantova odsotnost in njegova učinkovitost v raketi. Stephen Curry je bil sicer strelec tekme s 34 točkami. Zadel je 4 trojke in vseh 14 prostih metov. Postal je prvi košarkar, ki je na finalnih tekmah Lige NBA zadel več kot 100 trojk, že šestič zapored pa je v letošnji končnici presegel mejo 30 točk.

Pri Torontu je poleg Siakama, ki je zgrešil le tri mete iz igre (14/17), blestel še Marc Gasol z 20 točkami. Najboljši igralec letošnje končnice Kawhi Leonard je prispeval 23 točk, čeprav ni imel strelskega večera (5/14 iz igre). Nasploh so gostitelji imeli več razpoloženih košarkarjev in na koncu jih je, podobno kot proti Milwaukeeju, do zmage popeljal ekipni uspeh. Na drugi strani se je pokazalo, kaj se zgodi če brata »Splash« ne raztrgata mrežice nasprotnikov.

Siakam ve, da bodo Prvaki odgovorili

Vse od ogrevanja je bilo vzdušje sijajno. Zavedamo se, da igramo proti ekipi, ki je osvojila tri naslove prvaka. Prepričan sem, da bo v nedeljo še precej težje, saj bodo naredili analizo tekme in se prilagodili našemu načinu igre. Zelo sem ponosen, da lahko predstavljam Afriko v tem finalu. Na tej celini je košarka zelo napredovala,” je poudaril 25-letni Kamerunec Siakam, ki bo konec junija zelo verjetno prejel nagrado za košarkarja, ki je najbolj napredoval v letošnji sezoni.

Pohvale je Pascalu podaril tudi Steph Curry: “Izgubili smo prvo tekmo, vendar to še ni konec sveta. Iz tega poraza se bomo veliko naučili. Večkrat smo že dokazali, da se lahko vrnemo po grenkih porazih. Dopustili smo preveč lahkih košev po protinapadih. Siakam je zadeval iz vseh položajev, res je igral odlično. Na drugi tekmi bomo morali strniti obrambo.”

Druga tekma v Jurskem Parku bo v noči na ponedeljek. Bojevniki prvič po štirih sezonah uvodna srečanja začenjajo izven domače Oracle Arene, kjer so po navadi vedno dobili prvi tekmo.

Sorodne objave