Slovenske košarkarice do zmage proti Češki

Laško – Štirinajsti dan priprav na Evropsko prvenstvo so slovenske košarkarice dočakale prvo pripravljalno tekmo. Po enaindvajsetih opravljenih treningih so se za uvod pomerile s Češko, dvanajsto reprezentanco s Fibine lestvice, ki se lahko pohvali z medaljami s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger. V izenačeni tekmi so se na koncu Slovenke veselile tesne zmage (77-75).


Slovenke so tekmo odigrale brez Nike Barič – slednja je odsotnost izkoristila za obisk rodnih Trbovelj, kjer je prejela priznanje na proslavi ob občinskem prazniku – in Zale Friškovec. Obe sta v tem tednu zaradi težav s počutjem oziroma rahlo poškodbo izpustili nekaj treningov, med dvanajsterico izbrank selektorja Damirja Grgića pa tokrat ni bilo tudi mlade Debeljakove.

Tekma je bila sicer večinoma dokaj izenačena, selektor Grgić pa je priložnost za igro ponudil prav vsem igralkam. Slovenke so bile večji del tekme v rahli prednosti, odločilni točki pa je s prostih metrov dosegla Krošljeva 16 sekund pred koncem. Pri gostjah je bila s 16 točkami najboljša Tereza Krakovicova. Pri Slovenkah so bile najbolj razpoložene Shante Marie Evans z 19 točkami, temu je dodala še devet skokov, Teja Oblak s 16 točkami, Eva Lisec pa je dosegla 13 točk. “Ne glede na to, da izid ni bil v prvem planu, sem zadovoljen s pristopom igralk. Tekma je pokazala, da smo na pravi poti. Igrali smo z vsemi igralkami, tako da lahko vse le pohvalim. Tudi proti Hrvaticam bomo gledali predvsem nase in poskušali odigrati korektno tekmo,” je po tekmi povedal selektor Grgić.

V soboto ob 16. uri slovenska dekleta v dvorani Tri Lilije čaka še dvoboj s Hrvaško. Hrvatice so na prvi tekmi turnirja v četrtek Češko premagale s 66:61. Blestela je Lea Miletić, ki je dosegla 17 točk in zbrala 12 skokov. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola, prav tako pa bodo na voljo na blagajni dvorane pred začetkom tekme.lovenke so tekmo odigrale brez Nike Barič – slednja je odsotnost izkoristila za obisk rodnih Trbovelj, kjer je prejela priznanje na proslavi ob občinskem prazniku – in Zale Friškovec. Obe sta v tem tednu zaradi težav s počutjem oziroma rahlo poškodbo izpustili nekaj treningov, med dvanajsterico izbrank selektorja Damirja Grgića pa tokrat ni bilo tudi mlade Debeljakove.

SLOVENIJA : ČEŠKA 77:75 (57:55, 38:38, 18:16)
Strelke za Slovenijo: Krošelj 4, Oblak 16, Cvijanovič 3, Prezelj 6, Seničar 2, Goršič 2, Jakovina 5, Rupnik 4, Lisec 13, Kramžar, Evans 19, Dautović 3.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave