Top 5 zabijanj Boštjana Nachbarja

Boštjan Nachbar je bil eden prvih slovenskih pionirjev v ligi NBA, kjer je svoj vtis, poleg vsestranskosti na parketu, pustil tudi s strašanskimi zabijanji. Za vas smo izbrali top 5 zabijanj Boštjana Nachbarja, ki je živce paral tudi največjim imenom ameriške košarke.


5. Nachbar vs. Tim Duncan

Prvo ime takrat visokoletečih San Antonio Spurs Tim Duncan je hitro spoznal, da se s Slovencem ne gre šaliti.

4. Nachbar vs. L.A. Clippers

Danes za poteze večera v ligi NBA skrbi Luka Dončić. Na tekmi proti Los Angeles Clippers je za tovrsten vrhunec poskrbel ‘Boki’.

3. Nachbar vs. Samuel Dalembert

V kompilaciji Boštjanovih zabijanj so tistega najlepšega proti Samuelu Dalambertu prihranili za konec. Bodite pozorni kako Slovenec dobesedno ‘poje’ Američana.

2. Nachbar vs. Karl Malone

Ena najbolj znanih Nachbarjevih akcij v ligi NBA je sestavljena iz dveh potez v boju proti Karlu Meloneju. Sprva je zvezdnik Los Angeles Lakersov Slovenca oviral pri čudovitem zabijanju, ta pa mu je v naslednjem napadu na najbolj športen način zalimal blokado in dobil nepisano bitko na parketu.

1. Nachbar proti Italiji

Za nas je bilo kljub njegovim odmevnim predstavam preko luže Boštjana vedno najlepše gledati v Slovenskem dresu. Se še spomnite njegovega zabijanja proti Italiji, ki je na koncu postalo ena lepših akcij EP 2013 v Sloveniji? Če se tega ne spomnite vi, pa se tega zagotovo spominja Nicolo Belli.

Photo: siol.net

Sorodne objave