Tony Parker: Moje sanje so postati lastnik NBA moštva!

Lastnik francoskega prvoligaša ASVEL in nekdanji zvezdnik San Antonia Tony Parker je za The Undefeated spregovoril o poslovnih načrtih, ki si jih želi prenesti preko luže v ligo NBA.


»Obožujem ZDA, tu sem živel dvajset let in potovanja mi niso odveč. Glavni cilj je, da sem nekoč lastnik NBA kluba,« pripoveduje Francoz in dodaja, da bi ga ob možnosti nakupa ameriške franšize zelo zasrbeli prsti.

»To je zelo velika verjetnost. Trenutno imamo druge zamisli in cilje, toda v roku petih, desetih let… Sem človek z velikimi sanjami. Glede tega sem bil že v pogovorih z nogometnim predsednikom,« se je Parker obregnil ob svoj načrt, da prevzame francoski nogometni klub Olympique Lyonnais po tem, ko naj bi se leta 2023 upokojil njegov trenutni lastnik Jean-Michel Aulas.

»To je zame resnična čast in ogromna priložnost. Nikoli si nisem predstavljal, da bi se mi kaj takega lahko zgodilo. So (Lyon) med petdesetimi najboljšimi nogometnimi klubi na svetu. Aulas mi je že nudil veliko pomoči z načrti, nepremičninami, odnosi z županom in sponzorji.«

Photo: SportsPro Media

Sorodne objave