Tinkara Zoran popeljala Grosupeljčanke do nove zmage, Celjanke nadigrale Ledito

Ljubljana – V drugem kolu 1. SKL za ženske so bile danes na sporedu dve tekmi, na katerih so si novi dve točki priigrale košarkarice Cinkarne Celje in Grosuplja. Celjanke so v Domžalah premagale Ledito, Grosupeljčanke pa so na koncu strle upor Mariborčank in prišle do svoje druge zaporedne zmage. V soboto bosta na sporedu še preostali tekmi, Ježica bo gostila Konjice, Triglav pa Domžale. 

 


Petek, 4. oktober, ob 20:00

MARIBOR : GROSUPLJE 59:71 (12:18, 13:16, 24:17, 10:20)

Dautović M. 18 (11 skokov), Meglič Šteharnik 12; Zoran 22, Kodelja 10 (6 skokov, 7 podaj)
STATISTIKA

Gostujoče košarkarice so si v drugi polovici prve četrtine uspele priigrati manjšo prednost, ki so jo obdržale do polčasa in pred nadaljevanjem vodile za 9 točk. Domačinke so nato v tretjem delu tekme predvsem po zaslugi danes odlične Merise Dautovič (dvojni dvojček) ujele priključek in v 27. minuti povedle. Gostje so z veliko mero energije in borbenosti pet minut pred koncem tekme ponovno povedle in z delnim izidom 13:3 prišle do svoje druge zmage v letošnji sezoni.

Pri domači ekipi je Merisa Dautović v statistiko vpisala dvojnega dvojčka, 18 točk in 11 skokov. Pri gostjah je bila strelsko najuspešnejša Tinkara Zoran, ki je dosegla 22 točk.

Mariborčanke v tretjem kolu potujejo na gostovanje v Domžale, Grosupeljčanke pa se bodo doma pomerile z Ježico.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Žiga Ravnikar, trener Maribora:
“Mislim, da smo danes spremljali zelo lepo tekmo, ki pa smo jo na žalost izgubili. V prvem polčasu smo si nakopali zajeten zaostanek potem pa porabili ogromno energije, da smo ujeli priključek. Na koncu nam je zmanjkalo moči za preobrat. Čestitke vsem dekletom za prikazano igro.”

Slavko Duščak, trener Grosuplja:
“Najprej bi čestital res borbeni ekipi Maribora za prikazano igro. Mi smo se z veliko mero angažiranosti in zbranosti v zadnji četrtini le izvlekli ter dosegli novi dve točki. Čestitke dekletom za zmago.”

JASMIN SPORT LEDITA : CINKARNA CELJE 51:95 (14:18, 16:21, 12:28, 9:28)

Žibert 15 (6 skokov), Prevodnik 12 (6 skokov, 5 podaj); Hersler 22 (7 skokov), Krošelj 20
STATISTIKA

Košarkarice Ledite so se na začetku srečanja pogumno postavile po robu favoriziranim Celjankam, po prvi četrtini zaostajale za štiri točke, v nadaljevanju pa na krilih razigrane Urše Žibert držale stik z gostjami. Celjanke, ki so na glavni odmor odšle z devetimi točkami prednosti, so v tretji četrtini le zaigrale močneje in odločneje ter si pred zadnjim delom tekme priigrale že visokih 25 točk prednosti. V zadnji četrtini so gostje z moštveno igro povsem zagospodarile na igrišču ter na koncu zmagale s 44 točkami razlike.

Pri Lediti sta mejo desetih točk presegli Urša Žibert (15) in Eva Prevodnik (12). Najboljša strelka Celja je bila švedska igralka Paulina Frida Lovisa Hersler, ki je dosegla 22 točk, Aleksandra Krošelj jih je prispevala 20.

Ledita bo v tretjem kolu prosta, medtem ko košarkarice Celja v soboto, 12. oktobra, čaka gostovanje pri Triglavu.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Alen Ploj, trener Ledite:
“V prvem polčasu smo igrali odlično, tekma pa je bila nato odločena z tretji četrtini. Kljub temu lahko pohvalim svoje igralke za korektno odigrano tekmo in čestitke Celjankam za zmago.”

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Mislim, da je bila to dobra prvenstvena tekma. Kljub visoki zmagi bi pohvalil obe ekipi za prikazano igro. Mi smo drugi polčas odigrali odlično in upam, da bomo v takšnem ritmu tudi nadaljevali.”

PREOSTALI TEKMI 2. KOLA
Sobota, 5. oktober, ob 18:00

JEŽICA : KONJICE

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
“V prvem kolu smo bili prosti, tako da nas v soboto čaka prva tekma državnega prvenstva v letošnji sezoni, ki se je že veselimo. Ekipa Konjic je vedno neugodna in zelo borbena, tako da bo za zmago potrebno zaustaviti njihov met z razdalje, odigrati z glavo, predvsem pa izkoristiti daljšo klop in držati visok tempo. V letošnji sezoni si želim, da si mlajše igralke izborijo bolj vidno vlogo v ekipi. Zaenkrat je pristop pravi, s precej želje in pozitivne energije. Tudi okrepitve so se odlično vklopile v ekipo. Dekleta imajo za seboj kar nekaj močnih pripravljalnih tekem, sedaj pa bo treba te izkušnje unovčiti v tekmah državnega prvenstva.”

Franc Perkič, trener Konjic:
“Zaradi zasedenosti dvorane in začetka študijskega leta smo ta teden manj trenirali, ampak verjamem, da se lahko dostojno upiramo Ježici. Mi smo spočiti tako da lahko znova odigramo zelo korektno tekmo, kot smo jo v prvem kolu, ko smo za večino nepričakovano premagali zelo kvalitetno ekipo Maribora.”

Sobota, 5. oktober, ob 20:00

TRIGLAV : DOMŽALE

Ernest Novak, trener Triglava:
“Uvodno tekmo sezone smo odigrali s preveč strahu. Tokrat bomo morali biti bolj čvrsti v obrambi in napadati z več samozavesti ter odločnosti. Verjamem, da lahko odigramo precej bolje, kot smo to pokazali na prvi tekmi.”

Bojan Hladnik, trener Domžal:
“V tem tednu pospešeno odpravljamo pomanjkljivosti, ki so bile opazne na zadnji tekmi. Glede na renome je kranjska ekipa izrazit favorit, vendar mi v Kranj vsekakor ne potujemo z belo zastavo.”

REZULTATI PRVEGA KOLA

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA

Foto: Osebni Instagram profil Tinkara Zoran

Sorodne objave