Teodosić pred SP: “Lahko se kosamo z vsako reprezentanco na svetu”

Miloš Teodosić se po epizodi v ligi NBA, kjer je nastopal za Los Angeles Clipperse vrača v Evropo. Podpisal je za Virtus iz Bologne, ki ima v prihajajoči sezoni velike apetite. V intervjuju, ki je objavljen na 24 ur je spregovoril tudi o ambicijah s srbsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu.


Ob številnih odpovedih v ameriški reprezentanci svojo priložnost na svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo na Kitajskem, vidijo tudi Srbi. Kljub temu izkušeni organizator igre umirja žogico. Če bi bili zgolj Američani tisti, na katere bomo morali biti pozorni na svetovnem prvenstvu, potem bi bila pot do nove medalje zelo preprosta. Tako pa ljudje pozabljajo, da je krog tistih, ki bodo kandidirali za najvišja mesta, precej širok. Turnir na Kitajskem bo zelo zahteven, ljubitelji košarke pa bodo zagotovo prišli na svoj račun,” pravi slovenski krvnik na evropskem prvenstvu leta 2009.

Kljub temu se zaveda, da so pričakovanja srbske javnosti tokrat še posebej visoka, saj imajo Srbi v moštvu izredne posameznike. “V primerjavi z zadnjim evropskim prvenstvom, na katerem zaradi poškodbe nisem igral, bomo imeli letos precej bolj uravnoteženo reprezentanco. V izbrano vrsto se vrača tudi Nikola Jokić, tu pa so še nekateri fantje, ki so v zadnjih dveh sezonah izjemno napredovali. Verjamem, da smo zmožni igrati odlično košarko. Da bo težko, zagotovo bo, a premoremo dovolj kakovosti, da se lahko enakovredno kosamo prav z vsako reprezentanco na svetu,” je povedal Teodosić, ki bo kot novi igralec Virtusa moči tudi na klubski ravni združil z Aleksandrom Đorđevićem. Za Teodosića je razlika med igranjem za reprezentanco in klub očitna. “Ko navlečeš nacionalni dres, so občutki posebni, drugačni. Ne dajo se primerjati s tistimi, ki jih doživljaš v klubskem dresu. Vesel sem, da se po dveh letih vračam v Evropo, in da bom znova lahko pomagal reprezentanci na velikem tekmovanju.”

Sorodne objave