Nekdanji Zmaj novi selektor Latvije

Reprezentanco Latvije, ki je bila ob Hrvaški in Sloveniji največja osmoljenka prenovljenega kvalifikacijskega sistema za nastop na svetovnem prvenstvu 2019, bo po novem vodil nekdanji košarkar ljubljanske Olimpije Roberts Štelmahers.


Obračun med Slovenijo in Latvijo v četrtfinalu evropskega prvenstva še vedno velja za krasotico zadnjega EP. Tekmo sta zaznamovala predvsem Luka Dončić (27 točk in devet skokov) in Kristaps Porzingis (34 točk in šest skokov), slednja pa bosta po novem združila moči v Dallasu.

Oba bosta sicer poletje preživela brez reprezentančnih obveznosti, saj sta obe naciji ostali v kvalifikacijski skupini I, iz katere so se na kitajsko SP prebile Španija, Črna gora in Turčija.

Medtem ko je Rado Trifunović kljub kvalifikacijskem neuspehu obdržal selektorski stolček, se je Latvija odločila za drugačno potezo. Arnisa Vecvagarsa je na klopi nasledil 44-letni Roberts Štelmahers, sicer tudi trener estonskega prvaka Kaleva. “Kot košarkar nikoli nisem mogel zavrniti reprezentance. Tudi kot selektor je nisem mogel,” je ob imenovanju dejal nekdanji košarkar Olimpije, ki ga v kvalifikacijah za EuroBasket 2021 čaka skupina H z BiH, Bolgarijo in Grčijo (na prvenstvo bodo napredovali trije).

Sorodne objave