Štirje razlogi za frustracije Dallasa

Biti navijač Dallas Mavericksov ni vedno enostavno. Franšiza se ne more pohvaliti s prav velikim številom uspehov. Včasih človek dobi občutek, da se pred obdobjem Dirka Nowitzkega, v Dallasu sploh ni zgodilo nič. Leta 2011 so Mavsi v finalu premagali Miami Heat in s tem prvič dvignili pokal Larryja O’Briena. To je bilo obdobje, ki ga navijači Dallasa ne bodo zlahka pozabili, sploh zato, ker se po njem ni zgodilo veliko drugega, kar bi si bilo vredno zapomniti.


Po nekaj letih stagnacije, se je zgodila sprememba. Dallas je okrepil mladi slovenski biser, Luka Dončić in nihče ni točno vedel kaj pričakovati. Stil igre, ki ga je Dončić razvil v Evropi je bil nekaj posebnega, nekaj avtorskega in redko videnega na drugi strani Atlantika. Kljub številnim skeptikom je Luka dokazal, da lahko s svojo iznajdljivostjo Mavse spet povrne na zmagovita pota.

Kljub hitremu napredku, pa še zdaleč ni bilo vse popolno. Čeprav je Dončić že postal All-Star in je vedno eden izmed glavnih kandidatov za naziv MVP, so Žrebički še vedno preveč oddaljeni od najboljših.

Eden izmed razlogov za to je definitivno Lukov čut za zabavljaštvo. Dončićev način igranja nikoli ni dolgočasen. V napadu izstopa po svoji kreativnosti v zaključevanju in podajanju, izstopa pa tudi po številu interakcij s sodniki. Letos je Dončić zabeležil že 15 tehničnih napak, zaradi česar je izpustil veliko pomembnih tekem.

Velik problem za Dallas so tudi pogoste poškodbe Kristapsa Porzingisa. KP je letos zaradi raznih poškodb izpustil že 24 tekem.

Odnos med Luko in Kristapsom je prav tako svojevrstna težava. Navijači velikokrat lahko zaznajo, da je njun odnos vse prej kot rožnat. Nedavno je celo lastnik franšize, Mark Cuban, dejal, da je odnos med zvezdnikoma profesionalen in »posloven«, kar deluje precej hladno. Sigurno njun odnos ni najbolj vzpodbuden.

Zadnji izmed razlogov za frustracije navijačev Dallasa je spremenljivost forme ekipe. Že v zadnjih dveh tednih je bilo mogoče spremljati za kako velik problem zares gre. Na zadnjih devetih tekmah so Mavsi dosegli šest zmag, premagali so celo aktualne prvake, Los Angeles Lakerse. Težava je v tem, da so izgubili proti Sacramentu, ki ima letos le 27 zmag in 37 porazov.

Čeprav se spopadajo s številnimi težavami, so Žrebički trenutno na zelo dobrem petem mestu lestvice zahodne konference. To nam pove, da gre za ekipo z ogromnim potencialom, vprašanje pa je če bo kdaj prišel trenutek, ko bodo vsi skupaj v Dallasu dovolj zreli, da napadejo sam vrh lige.

Sorodne objave