Slovenski reprezentant bo kariero nadaljeval v Srbiji

Srbski mediji poročajo, da bo slovenski reprezentant Blaž Mesiček odslej igral v dresu srbskega kluba Mega Bemax, ki nastopa tudi v prvi ligi ABA.


22-letni, 197 cm visoki branilec Blaž Mesiček je veljal za enega največjih slovenskih talentov v zadnjem desetletju, do izredno neugodne poškodbe hrbta pa je bilo tudi predvideno, da bo izbran na naboru lige NBA.

Svojo člansko pot je kot posojen igralec že kot mladinec v sezoni 2014-15 pričel v dresu LTH Castingsa, nato pa jo nadaljeval v matičnem klubu, Union Olimpiji. Od tam se je med sezono 2016-17 preselil k italijanskemu prvoligašu Enel Brindisiju, jeseni 2018 pa se je vrnil v Stožice k takratni Petrol Olimpiji. Med sezono je znova zapustil ljubljansko moštvo in do konca sezone igral v prvi italijanski ligi in sicer za Pistoia Basket 2000, kjer je v povprečno 22 minutah igre na tekmo dosegal 9,1 točke in 2,3 skoka.

Mesiček je bil član vseh slovenskih reprezentanc mlajših kategorij. Leta 2015 je bil s strani FIBE zaradi odličnih iger na evropskem prvenstvu do 20 let povabljen tudi na prestižno tekmo vseh zvezd v tej kategoriji, kjer so parket z njimi delili nekateri trenutni NBA-jevci, kot so Frank Ntilikina, Ivica Zubac in Ante Žižić. Slovenijo je nazadnje zastopal v članskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, kjer je na tekmo povprečno dosegal 7 točk.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Sorodne objave