Slovenska reprezentanca le še dvakrat pred domačimi navijači

Zreče – Po dveh dobrih predstavah na turnirju v Trbovljah in lepima zmagama nad reprezentancama Švedske in Velike Britanije, je selektor Damir Grgić svojim varovankam namenil dan in pol počitka. V nedeljo popoldan se je reprezentanca zbrala v Zrečah, kjer nadaljuje z misijo ”Niš nas ne ustavi”. Slovenke se bodo v petek na tekmi ”dm korak do zmage” še zadnjič predstavile svojim navijačem. V Škofji Loki se bodo pomerile s Slovakinjami.


Slovenske košarkarice so enaindvajseti dan priprav na ženski EuroBasket, ki ga bodo v Nišu 27. junija odprle s tekmo proti Madžarski, v Zrečah začele s četrtim ciklom treningov. S pripravami nadaljuje 14 košarkaric, saj se je mlada Lea Debeljak priključila reprezentanci do 18 let.

Če je bil na Rogli in v Laškem poudarek pri delu na telesni pripravi in spoznavanju ter uigravanju različnih napadalnih zamislic strokovnega štaba, pa v naslednjih dneh sledi piljenje igre v obrambi. Članice bodo v Zrečah opravile pet treningov, se sredi tedna preselile v Ljubljano in za konec cikla odigrale novi pripravljalni tekmi.

Konec tedna zadnji test na domačem parketu

Slovenke so v dosedanjem delu priprav na evropsko prvenstvo sicer odigrale že štiri od osmih pripravljalnih tekem. Premagale so Češko, Švedsko in Veliko Britanijo ter izgubile s Hrvaško. Do odhoda v Niš bodo odigrale še štiri dvoboje. 21. in 22. junija se bodo v Rigi pomerile s Kitajsko in Latvijo, ta konec tedna pa jih čakata še zadnji preizkušnji na domačih tleh.

Na drugi strani igrišča bodo izbrankam Damirja Grgića obakrat stale Slovakinje. Sobotna tekma bo po dogovoru obeh selektorjev zaprta za javnost, tako da se bodo reprezentantke navijačem zadnjič predstavile v petek v Škofji Loki. Tekma ”dm korak do zmage” se bo v dvorani Poden začela ob 18. uri. “Naša igra počasi dobiva potrebne obrise. V tem trenutku sem veliko bolj zadovoljen z napadom, kot z igro v obrambi. To je tudi razumljivo, saj smo mu na treningih posvečali veliko več pozornosti. Sedaj prihajamo v fazo, ko bomo poudarek dali različnim obrambnim različicam in tako po predvidenem programu nadaljevali s pripravami na evropsko prvenstvo,” pred zadnjima tekmama v Sloveniji razmišlja Grgić.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave