Slovenija ne bo gostila EP-ja, treba bo v kvalifikacije

Slovenija na zasedanju Fiba Europe v Münchnu ni bila izbrana za gostiteljico ene od skupin evropskega košarkarskega prvenstva leta 2021. Tega bodo gostile Nemčija, Italija, Gruzija in Češka.


Jasno je bilo, da bo Nemčija oz. Berlin gostil finalne boje evropskega prvenstva, saj je bila za ta del tekmovanja edina kandidatka. Za preostala tri mesta pa so se poleg Ljubljane potegovale še Češka (Praga), Estonija (Talin), Gruzija (Tbilisi), Madžarska (Budimpešta) in Italija (Milano). Na koncu sta izpadli prav Ljubljana (ki je kandidirala z dvorano Stožice) in Budimpešta, tako da bodo predtekmovalni dvoboji potekali v Kölnu, Tbilisiju, Milanu in Pragi.

Žreb kvalifikacijskih skupin za prvenstvo bo opravljen prihodnji ponedeljek. Takrat bodo izžrebane skupine tudi za evropsko prvenstvo za ženske, ki ga bosta gostili Francija in Španija. S skupno kandidaturo sta danes premagali Ukrajino in Švedsko.

Slovenci skozi sito kvalifikacij

Kot gostiteljica bi si Slovenija avtomatsko zagotovila nastop na prvenstvu, kar je bil po besedah vodstva KZS-ja eden od dveh glavnih razlogov za kandidaturo. Drugi je bil želja, da bi slovenski košarkarski as Luka Dončić lahko nastopil pred domačim občinstvom. Zdaj branilce naslova čakajo kvalifikacije, kjer bo zlata postava bivšega trenerja Kokoškova več kot prevetrena.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave