Sixt Primorska bo v ligi ABA debitirala proti prvakom

V ponedeljek je v Banja Luki potekala skupščina Lige ABA, na kateri je Sixt Primorska prvič sodelovala kot polnopravna članica. Tekmovanje je dobilo novo vodstvo, opravljen pa je bil tudi žreb pred novo sezono. Koprski tigri bodo krst med regionalno elito doživeli na gostovanju pri Crveni zvezdi.


Uvodno kolo nove sezone bo predvidoma na sporedu med 4. in 7. oktobrom. Sixt Primorska se bo z aktualnimi prvaki Lige ABA pomerila kar dvakrat v razmaku dobrega tedna. Z rdeče-belimi se bo namreč pomerila tudi v četrtfinalu regionalnega Superpokala, ki bo v Zagrebu na sporedu 26. septembra. Primorski tigri bodo v hrvaški prestolnici nastopili s posebnim povabilom, ki jim ga je vodstvo tekmovanja že pred časom namenilo kot zmagovalcu Lige ABA 2.

Navijači koprskega kluba bodo v Areni Bonifika, ki s prenovo parketa ravno v teh dneh dobiva novo podobo, prvi dvoboj regionalne druščine spremljali v 2. kolu, ko bo na Obali gostoval Partizan. Predviden termin obračuna z drugim srbskim predstavnikom iz Beograda je med 11. ali 14. oktobrom. Redni del Lige ABA bo trajal do sredine marca prihodnje leto, za tem pa najboljšo četverico čaka končnica, ki se bo začela s polfinalnim nizom.

Na skupščini je Liga ABA dobila novega predsednika. To je postal Domagoj Čavlović iz zagrebške Cibone, ki je na tem mestu nasledil Igorja Dodika. Mesto podpredsednikov bosta tudi v prihodnje zasedala Predrag Milojević (FMP) in Đorđije Pavlićević (Mornar).

Tudi v novi sezoni bo Liga ABA vzporedno s članskim izpeljala mladinsko tekmovanje, v katerem bo s svojim podmladkom prvič nastopil koprski klub. V regionalni ligi za fante do 19 let bosta najprej na sporedu kvalifikacijska turnirja, od koder bodo najboljše ekipe napredovale na finalni turnir. Prizorišča in točni termini še niso znani.

Foto: KK Sixt Primorska

Sorodne objave