Škandal v finalu turške lige: Datomeja ob hudi poškodbi niso želeli peljati v bolnišnico

V Turčiji poteka napet boj za lovoriko turškega prvaka med Fenerbahčejem in Anadolu Efesom. Športno dogajanje pa je na zadnjem obračunu (finale se igra na štiri dobljena srečanja), zasenčila grozljiva poškodba Luigija Datomeja in še grozljivejša reakcija bolniške službe.


Lugi Datome, italijanski košarkar, ki ima tudi izkušnje iz lige NBA sedaj pa nosi barve Fenerbahčeja, je v tretji četrtini v borbi za žogo staknil udarec v glavo. Udarec je bil tako močan, da je Datome obležal na parketu in za nekaj časa celo izgubil spomin. V tistem trenutku je obstaja celo nevarnost možganskih poškodb, reševalna služba pa Italijana ni želela prepeljati v bolnišnico s pojasnilom, da ne smejo zapustiti dvorane v primeru da bi njihovo pomoč rabil še kdo drug.

Na koncu je Datomeja v bolnišnico, kar z osebnim avtomobilom, odpeljal uslužbenec Fenerbahčeja, ravnanje reševalne službe pa je sprožilo ogorčene odzive. “Včerajšnji dogodki so žalostna podoba človeštva. Našega košarkarja, ki bi lahko utrpel hude možganske poškodbe, v bolnišnico niso prepeljali z rešilcem,” je dogodek komentiral Semih Özsoy, član odbora Fenerbahčeja, izjavo pa so prevedli pri Žurnalu.

Na srečo je z Datomejem kot kaže vse v redu, navijače je namreč že pomiril z zapisom na svojem profilu družbenega omrežja Twitter. Efes sicer trenutno v finalu vodi z izidom 3-2.

Sorodne objave