Mark Cuban: Ni razloga, da Luka ne bi igral 25 let

Lastnik Dallas Mavericksov Mark Cuban je za TMZ spregovoril o vedno večji prisotnosti tehnologije v šporu. V zadnjih sezonah so ligo NBA namreč pogosto zaznamovale poškodbe ključnih košarkarjev.


Samo v letošnjem finalu so se v moštvu Golden State Warriorsev ukvarjali s poškodbami kar dveh ključnih igralcev. Klay Thompson je utrpel strgane kolenske vezi, Kevin Duran pa si je poškodoval ahilovo tetivo. Poškodbi bosta Duranta in Thompsona za dlje časa oddaljili od parketa, Cuban pa je mnenja da bo takšnih primerov v prihodnosti manj. “To je grozno, hudo mi je za njiju,” je znani miljarder najprej komentiral nesrečni poškodbi dvojice Bojevnikov.

Takoj v nadaljevanju intervjuja pa je dodal: “Na vidiku je nova tehnologija, kot na primer sonogram, ki lahko analizira stanje tkiva. A zaenkrat še ni dovolj razvita in jo bo potrebno še dodelati. Lahko upamo, da se bodo v prihodnosti nekontaktne poškodbe dogajale redkeje.” Alfa in omega Mavericksov je mnenja, da se kariere košarkarjev podaljšujejo. “Vemo, da je Dirk Nowitzki igral do 40. leta, torej 21 let. Tega bomo videli vedno več. Luka Dončić in novinci pri osemnajstih, ki bodo na naboru izbrani letos, bodo s pomočjo tehnologije lahko igrali 25 let.”

Če se bodo napovedi Cubana izkazale za resnične bomo Dončića v ligi NBA lahko spremljali še vrsto let, štirideseta pa bodo postala nova trideseta.

Sorodne objave