Škandal v Baru: Navijač Mornarja udaril igralca Cedevite Olimpije #video

V finišu obračuna med Cedevito Olimpijo in Mornarjem, ko je že bilo jasno, da Ljubljančani tokrat ne bodo prišli do zmage, so temno senco na uspeh Črnogorcev vrgli kar njihovi navijači.


Derek Needham, Američan v vrstah Mornarja, je vodil zadnji napad domačih, nato pa mu je žogo ukradel Ryan Boatright in tri sekunde pred koncem zabil žogo skozi obroč.

Poteza ljubljanskega organizatorja igre je ujezila domače občinstvo, saj Cedevita Olimpija ni imela več nikakršne možnosti za zmago. Eden od navijačev je celo pritekel na igrišče in Boatrighta udaril z navijaško trobento.

Ker so se strasti na parketu in na tribunah razvnele je bila sodniška ekipa prisiljena reagirati. Predrznega navijača so nagnali iz dvorane, izpraznili najbolj nemiren sektor dvorane, obenem pa so izključili Jako Blažiča, Filipa Krušlina, Damirja Markoto in Radojo Vujoševića.

Spomnimo, da ima ABA liga v zadnjih letih kar nekaj težav z navijaškimi izgredi. Že v pretekli sezoni so izvedbo finala med Budućnostjo in Crveno Zvezdo precej ovirali beograjski navijači.

Foto: Mondo

Sorodne objave