Sekulić: “Slovenska skupina na EP je ena najtežjih in najatraktivnejših”

Slovenski reprezentančni selektor Aleksander Sekulić je opravil pogovor z bosanskim košarkarskim portalom BH Basket. Beseda je tekla predvsem o žrebu za Eurobasket 2021, saj je berlinski žreb določil, da se bo Slovenija merila z reprezentanco Bosne in Hercegovine.


Žreb je slovenski reprezentanci namenil vse prej kot lahke nasprotnike. Poleg reprezentance BIH bodo slovenski tekmeci v skupini B še Francija, Litva, Nemčija, ter Madžarska. “Morda je to ena izmed najtežjih in najatraktivnejših skupin, to bo izziv za nas, Upam, da bomo v polnem sestavu. Na nekaj tekmah sem spremljal reprezentanco Bosne in Hercegovine, ki je igrala izjemno. Ko bodo dodali še igralce, ki manjkajo so lahko zelo močna reprezentanca,” je v pogovoru zaupal Sekulić

Seveda se v nadaljevanju ni mogel izogniti vprašanju o Luki Dončiću in njegovem igranju za izbrano vrsto. “Po mojih informacijah, ki sem jih dobil od njega, on želi igrati za reprezentanco. Odvisno je od termina v katerem bo odigrano tekmovanje. Mislim, da je evropsko prvenstvo v terminu v katerem bi lahko prišel. Če bo zdrav ne vidim razloga zakaj ne bi bil na prvenstvu.”

Celoten pogovor si lahko pogledate na spodnji povezavi:

 

Sorodne objave