Sedemkratni ‘allstar’ veteran se vrača v NBA

38-letni veteran Joe Johnson, ki je bil leta 2016 tudi soigralec slovenskega zvezdnika v ligi NBA Gorana Dragića v ekipi Miami Heat, bo kariero nadaljeval v vrstah Detroit Pistonsev.


Sedemkratni udeleženec tekme vseh zvezd ima za seboj zelo bogato kariero in ogromno izkušenj. Na te računajo tudi Detroit Pistons, saj ima košarkar za sabo že 1276 tekem in in več kot 20.000 točk. Te je dosegel kot član Bostona, Phoenixa, Atlante, Brooklyna, Miamija, Utaha in Houstona, leta 2006 pa je z ameriško reprezentanco osvojil tudi bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu na Japonskem.

Johnson je po koncu sodelovanja z Detroitom v sezoni 2018/19 ostal brez kluba, za kratek čas je nato prekinil kariero v severnoameriški košarkarski ligi ter je zaigral v ameriški ligi košarke 3 na 3 Big3, ki sta jo ustanovila raper Ice Cube in glasbeni menedžer Jeff Kwatinetz.

Skupaj z ekipo Triplets je septembra v Los Angelesu osvojil naslov prvaka v tem prvenstvu. Za odlične predstave je prejel tudi naziv najkoristnejšega igralca. Johnson sicer v 17 sezonah v ligi NBA še ni osvojil šampionskega prstana.

Sorodne objave