Blažič: Olimpija je klub s prihodnostjo!

“Ta Olimpija se lahko v bližnji prihodnosti vrne tudi na evroligaško raven,” na pragu nove sezone in ob začetku svojega drugega poglavja v dresu Olimpije za Sportal pripoveduje novi kapetan Jaka Blažič.


Kljub dobrim novicam za slovensko reprezentanco, kjer bo Blažič definitivno igral, ima trenutno misli popolnoma pri klubu. Kot kapetan Cedevite Olimpije nestrpno pričakuje začetek nove sezone, kjer jih že prihodnji teden čaka superpokal lige ABA, nato pa 2. oktobra prva domača tekma EuroCupa proti Darussafaki v Stožicah.

“Imamo talent, imamo raznovrstnost. Kar kažemo v prijateljskih tekmah, še ni tisto, kar bomo kazali med sezono. Veseli pa, da se že vidita tako borbenost kot na trenutke dobra obramba. Če bomo pri tem vztrajali, sem prepričan o tem, da nam bo steklo tudi v napadu. Poleg tega se moramo dodatno spoznati, saj smo zbrani z vseh vetrov. Kemija se že ustvarja. Čaka pa nas še veliko dela. Tako v napadu kot v obrambi. Druga bo ključ do uspeha. Zamenjal sem več klubskih okolij in povsod so trenerji zatrjevali, da zmage prinaša obramba. Tudi v Olimpiji ni prav nič drugače,” pripoveduje 29-letni blejski Ljubljančan.

Ko je prvič igral v dresu Olimpije (2011-2013), je imel klub resda še evroligaško priponko, a obenem tudi status neurejenega delodajalca v hudih finančnih škripcih. “Zdaj je res vse drugače. Na voljo imamo vse, kar potrebujemo. Mislimo le na košarko. No, kaj bi se seveda še dalo izboljšati. Povsod je to mogoče. A klub je na visoki organizacijski ravni,” pravi in pritrjuje oceni, da je drugačen tudi njegov status. Če je bil v prvem ljubljanskem poglavju še razvijajoči se igralec, je zdaj nosilec. “Res gre za dve različni zgodbi. V veliko čast si štejem, da sem kapetan te Olimpije. A to je hkrati tudi velika odgovornost. Vse skupaj želim upravičiti. V takšnih vlogah, ko čutim dodatno breme, zgolj uživam,” zagotavlja Blažič.

Da je to klub kjer se bo ustalil za zdaj še ne razmišlja, prepričan pa je da je Olimpija klub s prihodnostjo. “Verjamem, da se lahko Olimpija v bližnji prihodnosti vrne tudi na evroligaško raven,” meni nekdanji igralec Triglava, Slovana, Crvene zvezde, Baskonie, Andorre in nazadnje celo velike Barcelone. Je torej Olimpija korak nazaj? “Vem, veliko ljudi to sprejema kot korak nazaj. Jaz ne. Vsekakor je Cedevita Olimpija zame izjemen izziv na moji karierni poti. Navsezadnje sem po sezoni, v kateri sem imel posebne zadolžitve obrambnega igralca in tistega, ki s klopi vliva energijo, zdaj nosilec moštva,” odgovarja Jaka Blažič.

Sorodne objave