Še ena zvezda odpovedala nastop na SP

Potem ko je igranje na SP na Kitajskem odpovedala kopica ameriških košarkarskih zvezdnikov, bo sedaj zaradi poškodbe manjkal še eden izmed najboljših posameznikov Evrolige. Aleksej Šved zaradi poškodbe stopala namreč ne bo mogel pomagati ruski reprezentanci.


Aleksej Šved (30) malo več kot dva tedna pred začetkom svetovnega prvenstva ni dovolj okreval po poškodbi stopala. Zvezdnik Himkija je bil ob razglasitvi diagnoze izredno razočaran. “Niti zamisliti si nisem mogel, da bom moral izpustiti SP. Zelo sem žalosten. Čez poletje sem delal individualno, stopalo me je mučilo, a postajalo znosnejše in pričakoval sem, da si bom pravočasno opomogel. Testa nisem prestal in zdravniki mi niso pustili, da nadaljujem s treningi,” je povedal ruski krilni igralec, ki bo moral sedaj mirovati štiri tedne.

Rusija bo tako ostala brez njegovih 25 točk, ki jih navadno prispeva na tekmo, kljub temu pa bi moral imeti selektor Sergej Bazarević, tudi ob odsotnosti Mozgova in Hvostova dovolj kvalitete, za napredovanje iz skupine. V skupinskem delu se bo Rusija merila z Južno Korejo, Argentino in Nigerijo.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave