Se Campazzo po Dallasu seli v Beograd?

Facundo Campazzo

Skrivnost usode argentinskega dvakratnega prvaka Evrolige bi bila lahko kmalu razrešena. Ker se pričakovana vrnitev v madridski Real, predvsem zaradi finančnega vidika, zdi vse manj mogoča, se je v lov za izkušenega organizatorja igre podal beograjski velikan.


Po poročanju srbskega časnika Sportski Žurnal, naj bi Crvena zvezda pripravila ponudbo za usluge Facunda Campazza. Čeprav je pri rdeče-belih trenutno v veljavi prepoved registracije novih igralcev v Evroligi, naj bi bila ta prepoved po poročanju srbskih medijev kmalu odpravljena, kar bi 31-letnemu Argentincu omogočilo nastopanje v najmočnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju.

Prestop k Crveni zvezdi naj bi bil za Campazza smiseln tudi zato, ker bi si z epizodo v Srbiji zagotovil plačevanje nižjih davkov v Španiji, v primeru, da bi se madridskemu Realu pridružil po koncu letošnje sezone. Argentinec pred prestopom v Španijo namreč potrebuje vsaj 5 plačil iz druge države, da lahko plačo od španskih klubov prejema z nižjo obdavčitvijo, namenjeno tujim državljanom.

 

 

Sorodne objave