Evroliga kmalu tudi v Dubaju?

Ni skrivnost, da si vodstvo Evrolige vedno prizadeva za krepitev moči blagovne znamke in širitev tržišča najkakovostnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja. V zadnjem času smo slišali veliko o potencialnih novih Evroligaših v večjih evropskih mestih, največ se je govorilo o projektu v Londonu, ki bi močno povečal prepoznavnost tekmovanja. Nekoliko nepričakovano se je v zadnjem času v povezavi z Evroligo začelo omenjati tudi največje mesto v Združenih arabskih emiratih.


V Dubaju naj bi obstajalo resno zanimanje za organizacijo evroligaškega zaključnega turnirja in za sponzorstvo tekmovanja. Prvi mož Evrolige Dejan Bodiroga, naj bi pred kratkim že obiskal Dubaj in se tam sestal z lastnikom lokalnega nogometnega in košarkarskega kluba. Španski mediji poročajo tudi o možnosti vstopa dubajskega košarkarskega kluba na evropsko sceno. Novinarji Mundo Deportiva so razkrili, da v ZAE nastajajo načrti o zvezdniškem moštvu (s proračunom okoli 40 milijonov evrov), za katerega bi lahko zaigrali igralci kot so Kostas Sloukas, Vasilije Micić in Nikola Mirotić.

Čeprav se trenutno vse skupaj zdi še precej nedorečeno in nepredstavljivo, pa sploh med potekanjem svetovnega nogometnega prvenstva v Katarju verjetno ni treba posebej poudarjati, da kjer so ustrezna finančna sredstva, je tudi pot.

Sorodne objave