Saša Dončić zelo iskreno o svojem sinu

Saša Dončić o svojem sinu

V noči na petek bodo v novo sezono lige zakorakali tudi košarkarji Dallasa. Pred začetkom lige so se pri 24ur pogovarjali s Sašo Dončiće, očetom Luke, ki pravi, da Luka o nagradi MVP ne razmišlja in bo tako kot lani vse podredil ekipi. O Kristapsu Porzingisu je govoril z izbranimi besedami, Jasona Kidda in Igorja Kokoškova pa vidi kot dodani vrednosti ekipe.


Vemo, da je Luka po oceni stavnic in analitikov visoko med favoriti za osvojitev nagrade MVP vendar njegov oče glede tega pravi: “Luka je iz teh prostorov, kjer igralcem zmaga pomeni veliko več od individualne statistike. Zanj je na prvem mestu ekipa oziroma zmaga, osebna statistika pa je sekundarnega pomena. On je najsrečnejši, najzadovoljnejši, če njegova ekipa zmaga, ne glede na to, kako odigra.”

Porzingis je med navijači veljal za odpisanega, vendar mu klub ni obrnil hrbta, saj vanj še vedno verjamejo in resno računajo. Upajmo, da jim bo to sezono dokazal in njihovo zaupanje izkazal na igrišču. Podobno pa razmišlja tudi starejši Dončić. “Porzingis je imel lani mogoče malo slabšo sezono, ampak še vedno je vrhunski igralec, kot še marsikdo v Dallasu. Ne smemo pozabiti, da so v končnici naleteli na ekipo, ki je kotirala zelo visoko. Je pa res, da je Luka to letvico dvignil tako visoko, da takrat, ko da Porzingis “samo” 20 točk, vsi pravijo, kako slabo je igral. Mogoče bi lahko ostali kdaj dali tudi več, a mislim, da so imeli lani ne glede na vse dobro, uspešno sezono. Verjamem pa, da bodo letos šli še korak naprej.”

V intervjuju pa so pri 24ur zaključili s tem ali lahko Luka podleže pritiskom, ki jih s seboj prinese podpis več milijonske pogodbe. Odgovor Saše pa pove marsikaj. “Povedal bom samo to. Luka igra košarko zaradi ljubezni, ne denarja. Denar je bil posledica njegovega odrekanja, treningov, dobrih igre. Mislim, da zaradi tega dodatnih pritiskov ne bo.”

Sorodne objave