Aktualni prvaki zmagali, letošnji prvi favoriti izgubili

Za aktualne prvake Milwaukee Bucks se je sezona začela zares sanjsko, ob podelitvi šampionskih prstanov v domači dvorani so slavili prvo zmago proti močni ekipi in neposrednim tekmecem Brooklyn Nets z rezultatom 127:104. Na drugi tekmi uvodnega dela pa so Los Angeles Lakersi gostili Warriorse in presenetljivo izgubili z rezultatom 121:114.


“Končno smo del zgodovine te lige. Mislim, da smo danes opravili odlično delo, saj se nam je uspelo osredotočiti na zastavljen načrt igre in nase,” je po zmagi dejal prvi zvezdnik domače ekipe Giannis Antetokounmpo. Ob Kevinu Durantu je bil tudi prvo ime srečanja. Giannis je zbral 32 točk, 14 skokov in 7 podaj. Durant pa je za nasprotno moštvo zbral 32 točk, 11 skokov in 4 podaje. Kyrie Irving še vedno ne igra, ker se ni cepil, v Milwaukeeju pa prav zato ni smel stopiti na parket.

V drugi tekmi večera pa so Jezerniki celo tekmo narekovali tempo in korakali proti zanesljivi zmagi. A je Warriorsem uspelo zrežirati preobrat na krilih Stepha Curryja, ki je prispeval 21 točk, 10 skokov in 10 podaj in tako dosegel prvi trojni dvojček v letošnji sezoni. Pri domačih sta blestela LeBron James, ki je prispeval 34 točk in Anthony Davis, ki jih je prispeval 33.

Foto: Nytimes.com

Sorodne objave