Saša Dončić ostaja v prvi ligi

Po štiriletni epizodi pri ljubljanski Iliriji se Saša Dončić seli h KK Šentjurju. Nekdanji slovenski reprezentant je v Šiški spisal uspešno zgodbo, ko je Ilirijo uspešno popeljal iz tretje v prvo ligo, kjer je eno sezono tudi uspel obstati. Ob letošnjem izpadu Ilirije, je Saši Dončiću enega izmed glavnih konkurentov predstavljal prav Šentjur.


Kljub temu, da oče enega izmed najobetavnejših košarkarjev v ligi NBA poudarja, da se veseli novega izziva, pa v isti sapi dodaja, da ljubljansko Ilirijo zapušča s cmokom v grlu. “Je, je cmok v grlu. Iz podrtije smo naredili klub. To je bila lepa in pozitivna izkušnja. Verjamem, da se bo zgodba nadaljevala, saj je ob članski ravni klub razvijal tudi mlajše kategorije,” se je Dončić za Sportal s pozitivnimi mislimi ozrl na delo v, zdaj že, nekdanjem klubu.

Dončić bo pri Šentjurju nasledil Jakšo Vulića, skupaj z njim pa se klub vrača tudi Ivan Držić. “Prvi stik je bil opravljen že pred enim mesecem. Zdaj smo se dogovorili, kar me veseli, saj gre za urejen in tradicionalen klub,” je o novem izzivu povedal 45-letni Dončić. “Kar nekaj igralcev ima sklenjeno pogodbo. Vsekakor potrebujemo tudi nekaj okrepitev. Verjamem, da bomo sestavili konkurenčno ekipo, ki se bo borila vsaj za preboj v ligo za prvaka,” je v svojem slogu pristavil nekdanji košarkar, ki je nastopal za številne slovenske klube.

Foto: Jure Godler, Košarkarski klub Šentjur

Sorodne objave