Košarka 3×3: Američani premočni za Slovence

Ljubljana – Slovenska moška reprezentanca v košarki 3×3 je v četrtfinalu svetovnega prvenstva izgubila proti reprezentanci Združenih držav Amerike. Slovenija je z uvrstitvijo med osem najboljših ekip na svetu dosegla velik uspeh, že v naslednjem tednu pa fante čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo. 


Za razliko od prejšnjih štirih tekem so tokrat Slovenci na začetku tekme pustili nasprotnikom, da hitro dosežejo nekaj lahkih točk. Američani so z uspešnimi meti za dve točki v prvih petih minutah pobegnili na +4, našim fantom pa met z razdalje tokrat ni stekel kot v preteklih dneh. Ameriški košarkarji so dobro izkoriščali svoje prednosti v napadu ter z agresivno obrambo, na meji osebne napake, Slovencem povzročali veliko težav. Tri minute pred koncem srečanja je bila v škodo Slovenije dosojena nešportna osebna napaka s katero so naši fantje izkoristili bonus osebnih napak. Američani so to kaznovali z uspešno izvedenimi prostimi meti, povišali prednost na šest točk (13:7)  in jo do konca tekme tudi zadržali. Kljub porazu v četrtfinalu, se je Sloveniji uspelo uvrstiti med osem najboljših ekip na svetu, s čimer so fantje dosegli zastavljen cilj pred svetovnim prvenstvom. Časa za počitek ni veliko saj Slovenijo že v naslednjem tednu čakajo kvalifi

“Po porazu je vedno težko strniti misli. Res je, da smo se križali z zelo težko skupino in Američani so se na koncu izkazali za boljšo ekipo, kot smo pričakovali. Glave gor in gremo naprej,” je po porazu razmišljal Simon Finžgar. Kljub izpadu, pa je z dosežkom na prvenstvu zadovoljen selektor Matic Vidic. “Letošnje svetovno prvenstvo smo žal končali v četrtfinalu. Za razliko od preteklih let smo se tokrat križali z res neugodno skupino. Američani so dobro izkoristili naše napake, fantje so se borili do konca in skušali izvleči zmago. Uvrstili smo se med osem najboljših na svetu, kar smo si na začetku tudi želeli. Gremo naprej, naslednji teden nas čakajo kvalifikacije za evropsko prvenstvo.”

Foto: KZS/www.alesfever.com

 

 

Sorodne objave