Rogaška brez možnosti v Kopru

Ljubljana – V neposrednem televizijskem prenosu sta se v Kopru pomerili trenutno vodilni ekipi 1. SKL. Domača Koper Primorska je v drugem polčasu le strla upor Rogaške in v državnem prvenstvu nadaljuje zmagovalni niz. Rogaška si po porazu deli drugo mesto skupaj s Helios Sunsi. V sredo 20. novembra novomeška Krka doma pričakuje Šentjur, v soboto 23. novembra pa sledita še obračuna med Zlatorogom in Terme Olimia Podčetrtkom ter Hopsi in Helios Sunsi.
1. SKL
8. kolo
Ponedeljek, 18. november, 18:00

KOPER PRIMORSKA : ROGAŠKA 76:53 (11:16, 19:17, 22:8, 24:12)


Koper Primorska: Holt
3, Lazić 12, Jagodić-Kuridža 19, Dimec 5, Šiško 10, Čakarun 9, Hrovat, Barič 2, Kosi, Marinković 3, Hodžić 13, Vončina.

Rogaška: Ferme 5, Dornik, Washington 4, Miličević 9, Vujasinović 13, Čevizović, Božak 4, Fon, Dornik 6, Lelić 10, Čigoja 2.

V dvoboju prvouvrščenih ekip državnega prvenstva, prvem letošnjem ligaškem obračunu, ki ga je prenašala tudi televizija, so državni prvaki z Obale po pričakovanjih
dosegli še sedmo zmago. Razliko so naredili v drugem delu, ko so s 46:20 povsem nadigrali goste iz Rogaške, ki so bili v prvem delu na pragu presenečenja. Dvoboj je odločil predvsem boljši skok Koprčanov, ki so bili v tem elementu igre boljši kar z 48:25.

V povprečnem srečanju so gostje v uvodni četrtini celo povedli s 16:9 in imeli ob menjavi še vedno tri točke naskoka. Po trojki Daniela Vujasinovića v začetku drugega dela se je na semaforju izpisal izid 30:36, takrat pa se je začel preobrat in boj gostiteljev za zmago. Aleksandar Lazič in Stephen Jeffrey Carino Holt sta z delnim izidom 8:0 poskrbela za vodstvo domačih in po delnem izidu 22:5 so gostitelji, ki so popolnoma zagospodarili pod obročema, pred zadnjim delom vodili za 11 točk. Na koncu je bilo vprašanje le še, kakšna bo razlika.

Pri domačih je bil z 19 točkami najbolj učinkovit Marko Jagodič-Kuridža, Lazič pa je 12 točkam dodal 10 skokov. Pri gostih je Vujasinović dosegel 13 točk.

Rogaško naslednji derbi čaka že prihodnji teden, ko bo v svoji dvorani gostila novomeško Krko, Koprčane pa čaka gostovanje v Podčetrtku.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave