Rimac: Primorski smo uspeli odgovoriti na vse

Košarkarji Cedevite Olimpije so se vrnili na zmagovalna pota v Ligi ABA. Ljubljanski Zmaji so na zahtevnem gostovanju na slovenski Obali v šestem kolu regionalnega tekmovanja z 90:67 premagali Koper Primorsko in zabeležili še peto zmago v tej sezoni.


Cedevita Olimpija je očitno po gostujoči zmagi pri Darušafaki dobila prepotrebno samozavest. Pozitivno psihološko stanje so iz evropske scene uspešno prenesli v regionalno tekmovanje, kjer so tekmo proti Koper Primorski odigrali izredno strelsko razpoloženo. “Prvo četrtino smo kar nekoliko neverjetno odprli z veliko zadetimi meti. Vedno, ko je tako, da eno moštvo zadeva, se tekmecu načrt pred začetkom tekme podre in prisiljen si se prilagodit na to, kar se dogaja na parketu. Enostavno smo uspeli odgovoriti na vse, kar smo vedeli, da nam bo grozilo v Kopru, še posebej v igri v obrambi,” je po tekmi razpredal Rimac. V medsebojnem obračunu je ugnal dobrega prijatelja na klopi Primorcev Jurico Golemca, kateremu seveda ni odrekel pohval.  “Koper Primorska je zelo dobra ekipa, ki je odlično uigrana, dobro vodena in selekcionirana. Proti takšnemu moštvu nikoli ni lahko zmagati s takšno razliko. Kljub temu menim, da končni rezultat ni realni pokazatelj stanja obeh moštev, sam pa bi bil zadovoljen že z zmago za točko.”

Z gostovanjem v Kopru so košarkarji Cedevite Olimpije torej sklenili zahteven niz štirih gostovanj, v sredo pa se bodo vrnili na domači parket Arene Stožice in se ob 18.30 na obračunu sedmega kola 7Days EuroCupa udarili z Unicsom iz Kazana. Upanje za preboj v drugi del Evropskega pokala še vedno obstaja, Ljubljančani pa bodo pred domačimi navijači zagotovo želeli zabeležiti še drugo zmago v tem tekmovanju. Ambicije Ljubljančanov je potrdil tudi kapetan Jaka Blažič, ki se je takoj po zmagi v Kopru z mislimi že usmeril proti EuroCupu. »V Kopru smo zabeležili pomembno zmago proti Koper Primorski, ki v tej sezoni igra odlično. Upam, da bomo s serijo zmag nadaljevali tudi v sredo v Stožicah, zato vabim vse navijače, da se nam pridružijo na obračunu z Unicsom.«

Možnosti Cedevite Olimpije za napredovanje so sicer majhne, saj že za dve zmagi zaostajajo za četrtouvrščeno Brescio. Četrto mesto je tisto, ki v EuroCupu še zagotavlja napredovanje. Precej realnejša je borba Cedevite Olimpije za končnico v ABA liga, a je sezona še izredno dolga.

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: KK Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

Sorodne objave