Rekord sezone za Tejo Oblak, dobra tekma tudi Nike Barič

V 10. krogu Evrolige je USK Praga s 109:50 ugnala turško moštvo Gelecek Koleji Cukurova, svojo najboljšo strelsko predstavo v letošnji sezoni pa je v dresu čeških prvakinj prikazala Teja Oblak.


Prvo ime srečanja v Turčiji, ki se je končalo z visoko zmago Prage, je bila Teja Oblak. 29-letna branilka, ki prihaja iz Škofje Loke, je ob metu iz igre 9/13 dosegla 23 točk, temu pa dodala še štiri skoke in pet asistenc Rezultatsko nekoliko manj uspešna je bila tokrat Nika Barič, saj je njen Dynamo Kursk po slabi zadnji četrtini, ki so jo košarkarice ruskega kluba izgubile za 14 točk, s 78:90 klonil proti ekipi BLMA iz Montpellierja. Baričeva je lahko nekoliko bolj zadovoljna s svojo individualno predstavo, saj je dosegla 11 točk, ob tem pa še odlično razigravala soigralke in podelila sedem asistenc.

Jutri bo na delu še tretja slovenska predstavnica v Evroligi, Eva Lisec, ki bo z italijansko ekipo Famila Schio gostovala v Lyonu.

Če se na hitro ozremo še na lestvice obeh evroligaških skupin; USK Praga si v skupini A z 9 zmagami in enim porazom prvo mesto deli z ruskim Ekaterinburgom, Famila Schio s 6 zmagami in 3 porazi (trenutno tekma manj) zaseda tretje mesto v skupini B, četrti v tej skupini pa je s 4 zmagami in 6 porazi Dynamo Kursk.

Foto: FIBA Euroleague Woman

Sorodne objave