Real Madrid je slovenski! V belem dresu navdušuje tudi 18-letni Samar

Real Madrid je trenutno poln perspektivnih slovenskih košarkarjev. Pred kratkim smo na našem portalu že poročali o 15-letnem Urbanu Klavžarju, ki je bil ob zmagi mladih košarkarjev Reala na madridskem turnirju eden izmed ključnih igralcev belega baleta. Tokrat je nase opozoril 18-letni Žiga Samar, ki prav tako nastopa za mladince Reala in sicer v kategoriji U19. Real Madrid je namreč postal državni prvak v mladinski selekciji, ob tem pa je vidno vlogo odigral tudi Samar.


https://www.youtube.com/watch?v=wTvDyTg9l8s

V finalu državnega prvenstva mladinskih kategorij sta se srečala stara znanca in rivala, madridski Real in Barcelona. Tekmo je brez večji težav dobil Real Madrid z 99-75, Žiga Samar pa si je ob tem priigral naziv MVP-ja. Najkoristnejši igralec finala prvenstva, ki sicer prihaja z Jesenic je vpisal 11 točk, ter zraven dodal še 6 skokov in 6 asistenc. Ob tem lahko ponovno povlečemo vzporednice z Luko Dončićem, ki je sicer zelo hitro zaigral za člansko ekipo Real Madrid, pred tem pa je podobno kot zdaj Samar prav tako blestel v mlajših kategorijah.

Še ena podobnost z Dončićem se skriva v povezavi z ljubljansko Olimpijo. Samar je prve košarkarske korake namreč prva tako naredil pri Olimpiji, nato pa pred slabima dvema letoma že sklenil triletno pogodbo z Real Madridom. “Ne glede na to, da bi takšne talente vsak klub rad zadržal v svojih vrstah, je treba poudariti, da življenjske ponudbe mlademu košarkarju ne smemo odreči. Konec koncev gre tudi za pohvalo dela trenerjev, ki so z Žigo delovali v pretekli sezoni. Igralcu želimo veliko sreče v novem okolju,” je za MMC takrat povedal sedaj že nekdanji direktor (Union) Olimpije Matevž Zupančič.

V Madridu si Samar garderobo deli tudi z Mariom Nakićem, sinom nekdanjega hrvaškega košarkarja Iva Nakića. Ivo Nakić je v svoji bogati karieri nastopal tudi za Krško (v sezonah 1995-1997), v finalu slovenskega državnega prvenstva pa se je tedaj pomeril prav z Olimpijo, ki pa je bila takrat premočna. Njegov sin je v finalu proti Barceloni dosegel kar 20 točk in bil poleg Samarja eden ključnih igralcev Real Madrida.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Real Madrid

 

Sorodne objave