Prestižna zmaga Cedevite Olimpije nad UNICSOM

Cedevita Olimpija je dosegla še tretjo zaporedno zmago v vseh tekmovanjih. V Stožicah je padel močni UNICS iz Kazana (81-76). Za Ruse je bil to šele drugi evropski poraz.


Košarkarji Cedevite Olimpije so se že v prvi četrtini nekoliko odlepili od UNICSA Kazana. Razpoložen je bil Codi Miller McIntyre, ki je prispeval 9 točk. Tudi z njegovo pomočjo so Ljubljančani so po prvi četrtini vodili za 6 točk.

Samozavest, ki so jo varovanci Slavena Rimca dobili po zmagi nad Darušafako in Koper Primorsko se je začela kazati v drugem polčasu. Ob grajenju prednosti so bile Ljubljančanom v veliko pomoč trojke Filipa Krušlina in Mikaela Hopkinsa. Dobro je delovala tudi obramba, v drugi četrtini so Rusi dosegli zgolj 13 točk, večino preko Raymarja Morgana in Jamarja Smitha. Prvi polčas se je zaključil z izidom 41-31.

Tretjo četrtino so v celoti vodili Američani pri Cedeviti Olimpiji, saj so prispevali prav vse točke v tem delu tekme. Strelsko se je prebudil tudi Ryan Boatright, dolžnik iz prvega polčasa. Z dobro igro je nadaljeval Hopkins, ki v zadnjem času igra kot prerojen. Še največ težav je Cedeviti Olimpiji povzročal Morgan, a je bilo z njihovega vidika pomebno predvsem, da so ohranili, oziroma celo povečali prednost iz polčasa (63-51).

Zadnja četrtina se je začela po notah Kazana, saj so dosegli 5 zaporednik točk in takoj posegli v vodstvo Cedevite Olimpije. Po dveh trojkah Smitha so se gostje povsem približali (65-62). Na srečo pa so se Ljubljančani spet prebudili in izsilili kar nekaj zaporednih osebnih napak. Jaka Blažič, Edo Murić in Ryan Boatright so bili uspešni pri črti za proste mete in prednost je bila znova varnejša (75-64). Rusi so poskušali še z zaključnim udarom, a se več kot na pet točk niso približali.

Cedevita Olimpija je tako vpisala svojo drugo zmago v EuroCupu (81-76). Najbolj zaslužni za njo so trije Američani. Hopkins je dosegel 20 točk, Boatright 14, Miller McIntyre pa 13. Pri UNICSU je Smith vpisal kar 26 točk.

Cedevita Olimpija je tako začela izvajati določen pritisk na četrto mesto skupine C, ki še omogoča napredovanje. V naslednjem kolu Ljubljančane čaka domača tekma proti Brescii.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji

Sorodne objave