Prepelič: Zame je igranje v Realovem dresu izpolnitev sanj

Klemen Prepelič je v letošnji sezoni v dresu Joventuta iz Badalone v zares izvrstni formi, kar je potrdil tudi na nedeljskem srečanju proti Real Madridu.


27-letni Bistričan je v 20. krogu španske lige zablestel prav proti formalno svojemu delodajalcu, ki ga je pred začetkom sezone posodil ligaškemu tekmecu. Prepelič je Realu nasul 22 točk, blestel pa je predvsem v zadnjih štirih minutah, ko jih je dosegel devet in bil glavni tvorec velikega preobrata sredi Madrida.

Po tekmi seveda ni manjkalo vprašanj španskih novinarjev glede njegovega povratka v špansko prestolnico: “Veliko se pogovarjam z ljudmi iz Reala, a ne o svoji pogodbi. Gre za moje prijatelje, moje brate. Z njimi sem bil v prejšnji sezoni. Seveda bi se rad vrnil, ampak raje počakajmo. Bomo videli, kaj se bo zgodilo,” je začel vodilni strelec španskega prvenstva, ki je nadaljeval: “Zame je igranje v Realovem dresu izpolnitev sanj. Že od otroških dni sem navijač tega kluba, zelo sem oboževal generacijo Roberta Carlosa. To so moji bratje, moji prijatelji. Nadvse se želim vrniti v prihodnji sezoni.”

Že nekaj časa se po tujih medijih omenja, da se bo po tej sezoni poslovil Realov ostrostrelec Jaycee Carroll, v njegove čevlje pa bi v naslednji sezoni lahko stopil prav Prepelič, ki prav tako velja za izjemnega strelca iz razdalje, toda zlati slovenski reprezentant ob teh primerjavah ostaja skromen: “Najprej naj povem, da si štejem v veliko čast, ker moje ime omenjajo ob njegovem. On je legenda Reala, zato moramo najprej počakati na njegovo odločitev.”

Foto: EuroLeague Basketball

Sorodne objave