Popovich navdušen nad Dončićem in igralci s področja nekdanje Jugoslavije

Legendarni košarkarski trener Greg Popovich je pred nekaj dnevi s svojimi varovanci iz San Antonia izgubil na gostovanju pri sosednjem Dallasu. Po tekmi je 72-letnik odgovarjal na vprašanja sedme sile o Luki Dončiću. Odgovor Popovicha je bil obširen in morda celo nekoliko presenetljiv.


“Pomislite, da bi bila Jugoslavija še vedno skupaj, da bi vsi ti odlični igralci zaigrali v isti ekipi. To bi bilo noro. Tu mislim na vse – Slovence, Hrvate, Srbe … na vse. To je tako super. Dončić me vedno spomni, kako prav vsak košarkar, ki prihaja iz tega področja, postane velikan. Videti je, kot da med tistimi, ki pridejo v ligo NBA, ni povprečnih. Kdor pride, je sijajen,” je dejal Pop in nato o regiji razmišljal še bolj poglobljeno:

“Vračam se v čase Divca, Paspalja, Kukoča, Petrovića in še številnih drugih, ki so igrali v tistem času. Podobno je bilo z Argentinci pred leti. To najprej pomislim, potem pa se vprašam, kako za vraga je mogoče, da nekdo postane tako dober v tako majhni državi. Vem, da ni vsak dan igral na uličnih igriščih, kakršna so v New Yorku, Los Angelesu ali Chicagu, kjer je huda konkurenca. Morda je igral vsak dan, ampak ne v takšnih konkurenci. Zato moramo spoštovati program, ki ga tam imajo. Moramo čestitati trenerjem. Razmišljam o ravni igre in o tem, kaj morajo njihovi trenerji storiti. Zanima me, kako disciplinirani so ti igralci, kako pogosto in kako zavzeto trenirajo, kako resni so … To je res nekaj velikega.”

Foto: Guliverimage

Sorodne objave